De 50 meest inspirerende vrouwen in de Belgische TECH zijn bekend! | Agoria

De 50 meest inspirerende vrouwen in de Belgische TECH zijn bekend!

Afbeelding
Gepubliceerd op 02/10/20
Inspiring Fifty heeft een lijst bekendgemaakt van 50 inspirerende Belgische vrouwelijke leiders uit de technologiesector. Zulke rolmodellen hebben we nodig, want ze kunnen meisjes en vrouwen (en ook mannen!) helpen om een pad te zien naar een meer inclusieve toekomst voor onze maatschappij en onze bedrijven. Leuk detail: op de lijst staan o.a. onze eigen Carine Lucas, Senior Expert Digital bij Agoria, en verschillende dames van Agoria-lidbedrijven.

Inspiring Fifty is een internationaal initiatief dat de aandacht vestigt op vrouwen die de technologische industrie aansturen, met als doel om meer zichtbaarheid en erkenning te geven aan deze inspirerende voortrekkers. In België werd het initiatief opgericht door Joelle Frijters en Elke Kraemer, om de vele ongelofelijke vrouwen in ons land die uitblinken in hun technische carrière in de schijnwerpers te zetten.

Maximale visibiliteit voor vrouwelijk technologisch toptalent en ondernemerschap is dringend nodig, want in 2020 wordt amper 4,7% van de topmanagementposities in de technologiesector bekleed door een vrouw. En nauwelijks 0,4% van al het kapitaal dat het voorbije jaar in ons land in startende technologiebedrijven werd geïnvesteerd, was bestemd voor ondernemingen met een vrouwelijke oprichter.

De Belgische vrouwen die in de pas gepubliceerde lijst zijn opgenomen, zijn inspirerende rolmodellen: ze leiden bedrijven, verkrijgen financiering om hun bedrijf op te bouwen, bereiken erkenning voor hun ideeën en prestaties,… allemaal factoren die meisjes en vrouwen (en mannen) kunnen helpen om een pad te zien naar een meer inclusieve toekomst voor onze maatschappij en onze bedrijven. 

"De maatschappij leeft in een constante digitale stroom waarin we een verscheidenheid aan vaardigheden en competenties nodig hebben. Inspiring Fifty bewijst dat we fantastische vrouwen hebben die het voortouw nemen."

Saskia Van Uffelen, Ambassadeur Inspiring Fifty België en Digitaal Kampioen

Diversiteit loont

De business case voor diversiteit in onze bedrijven is overweldigend. Onderzoek heeft lang aangetoond dat voor managementteams om maximale prestaties te bereiken, een gelijke vertegenwoordiging van de samenleving cruciaal is, of het nu gaat om geslacht, leeftijd of etnische identiteit. Vrouwelijke leiders blinken traditioneel uit in empathisch management, werken in teams en creativiteit: allemaal cruciale vaardigheden in de hedendaagse zakenwereld. Sommige schattingen wijzen op een toevoeging van 28 biljoen dollar aan de waarde van de wereldeconomie tegen 2025 (een stijging van 26%).

"Diversiteit en digitale transformatie zijn essentieel voor de groei van ons BBP, het concurrentievermogen van onze bedrijven en het scheppen van nieuwe banen. Initiatieven als Inspiring Fifty benadrukken het onbenutte potentieel om de genderkloof in de sector te dichten. Bedrijven moeten, als integraal onderdeel van een succesvolle bedrijfsstrategie, een plan hebben om vrouwen te ondersteunen en vooruit te helpen."

Pascale Van Damme, Ambassadeur Inspiring Fifty België, Vice President Dell Technologies EMEA VMware, President Agoria Digital Industries

Proficiat aan de geselecteerde dames!

Afbeelding

Op de lijst van de Inspiring Fifty van België staan onder andere Carine Lucas van Agoria, alsook deze dames van lidbedrijven:

 • Amélie Matton - Deputy CEO, AMB Ecosteryl
 • Annabelle Mockel – CEO, Mockel
 • Anne-Sophie Lotgering - Chief Enterprise Market Officer, Proximus
 • Anneleen Vens - Customer Development & Operations Manager, Renson
 • Barbara Van Den Haute - Chief Digital Officer, Flemish government & Chairman, NxtPort
 • Carmina Coenen - Value Driven Deputy Country Leader, Salesforce
 • Dewi Van De Vyver - CEO & Co-founder Flow Pilots
 • Ilse Evenepoel - Operations Director, Lamifil
 • Laurence Janssens - Chief of Staff, Microsoft Western Europe
 • Maggy Baetens - Founder & CTO, Araani
 • Marie Costers - Managing Director, Codabox
 • Marijke Keters - Country Manager Belgium, Mirion Technologies
 • Martine Reynaers - CEO, Reynaers
 • Martine Tempels - Executive Vice President, Telenet Business
 • Sarah Hachi-Duchene - Managing Director France / Regional Sales Director France BeNeLux, Colt Technology Services 

Proficiat aan deze dames en alle andere vrouwen die samen met hen op de lijst staan. De volledige lijst vindt u op belgium.inspiringfifty.org/inspiringfifty2020.

Was dit artikel nuttig?