Ons lidbedrijf Unifly heeft op Kasungu Aerodrome in Malawi het eerste systeem voor het beheer van onbemand verkeer op Afrikaanse bodem geactiveerd. De toepassing is er een onderdeel van Unicef's nieuwe "Humanitaire Drone Testing Corridor".


Marc Coen van Unifly was ter plaatse. Hij bezocht er het testcentrum en zette het systeem op. "Het doel van het testcentrum is tweeledig. Enerzijds is het de bedoeling om bedrijven in staat te stellen dronetoepassingen uit te testen in de zware Afrikaanse omstandigheden. Anderzijds is het een kenniscentrum om zo dronetechnologie bereikbaar te maken voor lokale ingenieurs." zegt Marc.

"Bij de eerste testen brachten drones bloedstalen over van de lokale gemeenschap naar een medisch centrum een eind verderop. De omstandigheden van de test waren moeilijk, want elektriciteit en internet vielen regelmatig uit. Ondanks de moeilijke omstandigheden was de autonome vlucht buiten het gezichtsveld een succes. Dit verhaal krijgt zeker een staartje, binnenkort testen we verder en we nemen de ervaring die we hebben opgedaan zeker mee."

Unifly werkte bij dit project samen met Unicef, uAvionix en Virginia Tech. Unifly zette een UTM-systeem (Unmanned Traffic Management System) op voor veilige visualisatie en beheer van het droneverkeer. uAvionix verzorgde de tracker om de vlucht buiten het gezichtsveld (beyond visual line of sight) te kunnen laten doorgaan. En medewerkers van Virginia Tech leerden plaatselijke studenten hoe de drones te bouwen en te onderhouden.†

Het videodagboek van Marc kunt u†hier bekijken. Meer informatie over de†Humanitaire Drone Testing Corridor vindt u hier. (foto: Unicef)


Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†