Tijdens een event bij Barco werd het Young Professionals-netwerk van Agoria met succes gelanceerd. Ben je tussen 20 en 35 jaar? Dan is dit netwerk er ook voor jou!


Meer dan 120 'young professionals' tussen 20 en 35 jaar waren erbij op de lancering van dit Agoria-netwerk. Het thema van het event was 'A connected world', waarbij verschillende sprekers het hadden over hoe connectiviteit het dagelijks leven beïnvloedt, nu en in de toekomst.

Volgens Geert Jacobs, expert Innovatie bij Agoria en projectverantwoordelijke, "kunnen dankzij dit netwerk contacten worden gelegd met de verantwoordelijken van morgen – een groep die we tot nu toe niet specifiek hebben benaderd. De jonge professionals zelf kunnen een nuttig netwerk uitbouwen in de technologische industrie maar kunnen ook hun kennis vergroten."

De werking van het netwerk wordt verzekerd door een comité van een vijftiental jongeren uit de ondernemingen. Zij bepalen de prioritaire thema's voor toekomstige events: connectiviteit uiteraard, maar ook duurzaamheid (klimaatuitdaging) en de competenties van de toekomst. 

 

 

Tips van een ondernemer

Tijdens het event bij Barco kon je "luisteren naar inspirerende sprekers in een informele sfeer die netwerken bevordert", vertelt Ramses De Weerdt (30 jaar), Product Manager & Global Business Developer bij Barco. Een spreker die bijzonder werd gesmaakt, was Alexandre Van Laer. De oprichter van Poppy (een netwerk van 350 deelauto's in Antwerpen) gaf de deelnemers ondernemersadvies:

  1. Ondernemen, dat is van een klif springen en je vliegtuig bouwen terwijl je valt. Je moet dus snel aan de slag gaan.
  2. De mensen die je in dienst neemt, zijn bepalend voor het succes van je onderneming. Fout. De cultuur is alles.
  3. Iedereen heeft een plan, tot ze het vol in hun gezicht krijgen. Ideeën hebben is gemakkelijk, ze uitvoeren al wat minder.
  4. Niet de sterkste of de slimste zal overleven, maar wel wie het best met verandering kan omgaan. Ga ervoor en pak de hindernissen aan.
  5. Je leert niet door de regels te volgen. Je leert door te doen, door te vallen en telkens weer op te staan. Plannen, uitvoeren, mislukken, en herbeginnen.
  6. Het is moeilijk om een goede bedrijfsstructuur op te zetten. Maar als het lukt, wordt het fantastisch.

 

Ben jij ook een jonge professional bij een lidbedrijf van Agoria? Bezorg dan je gegevens aan Geert Jacobs en blijf op de hoogte van de volgende initiatieven.