Veilig roltrapgebruik: daar werken we aan! | Agoria

Veilig roltrapgebruik: daar werken we aan!

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/03/21 door Nele Laus
Roltrappen zijn veilig... behalve als ze niet veilig gebruikt worden. En daar knelt nu juist het schoentje. We stellen vast dat heel wat roltrapgebruikers nog niet op de hoogte zijn van de do's & don'ts van veilig roltrapgebruik. Daarom lanceren Agoria en zijn leden-roltrapbedrijven een sensibiliseringscampagne rond veilig roltrapgebruik.

Onder het motto "Jong geleerd is oud gedaan" heeft Agoria een heus Roltrappenspel ontwikkeld. Te ontdekken op escalatorsafety.agoria.be. Doelgroep: 8- tot 18-jarigen. Maar geloof ons vrij: ook volwassenen kunnen er plezier aan beleven. Én er iets van opsteken! "In plaats van te kiezen voor de zoveelste video of instructienota, kozen we voor een unieke spelformule waarin de deelnemers de 12 hoofdregels van een veilig roltrapgebruik leren", aldus Dirk De Moor, verantwoordelijke voor de business group Liften en roltrappen. "We zijn overtuigd dat leren door te doen beter blijft hangen dan gewoon te lezen."

Ook overtuigd van het nut van deze sensibiliseringscampagne? Zet er dan mee de schouders onder! We geven een paar voorbeelden van hoe u kunt deelnemen:

En... vergeet vooral niet het Roltrappenspel ook zélf eens te proberen. We zijn benieuwd naar uw score!

Afbeelding

Was dit artikel nuttig?