Nieuwigheden binnen het Vlaams opleidingsverlof (VOV) voor het schooljaar 2021-2022 | Agoria

Nieuwigheden binnen het Vlaams opleidingsverlof (VOV) voor het schooljaar 2021-2022

Afbeelding
Gepubliceerd op 17/05/21 door Petra Vindevogel
Vlaanderen wil werknemers stimuleren om opleidingen te volgen en zo te investeren in het versterken van hun competenties en hun kansen op de arbeidsmarkt. Voor het volgende schooljaar werden er daarom verschillende maatregelen genomen om de ‘zin in het leren’ te bevorderen.

Het gemeenschappelijk initiatiefrecht

Het VOV blijft een individueel recht van werknemers om opleidingen te volgen waarbij ze ook zelf bepalen welke opleidingen ze volgen.

Werkgevers hebben nu de mogelijkheid (zonder verplichting) om opleidingen voor te stellen aan hun werknemers.

Een werknemer die een opleiding naar eigen keuze volgt en daarnaast ingaat op een dergelijk voorstel van de werkgever, zal recht hebben op maximaal 250 uren VOV ipv 125 uren.

De minimale duur van een opleiding

Het VOV is in principe pas mogelijk indien een opleiding van minimum 32 uren wordt gevolgd. Aangezien het volgen van korte opleidingen ook een meerwaarde heeft en bovendien drempelverlagend kan werken, zal deze voorwaarde tijdens het schooljaar 2021-2022 afgetoetst worden over alle inschrijvingen/opleidingen heen.

Zo is het mogelijk om meerdere korte opleidingen te volgen bij verschillende opleidingsverstrekkers en toch gebruik te maken van het VOV.

Bron: het VESOC-akkoord ‘Alle hens aan dek

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de "first points of contact" in uw regio :

  • Brussel - Brabant
  • Oost- en West-Vlaanderen
Was dit artikel nuttig?