Factories of the Future - Introductie | Agoria

Factories of the Future

Wat is een Factory of the Future?

  • Een fabriek van de toekomst is een toekomstgericht productiebedrijf dat gebruik maakt van de meest geavanceerde digitale technologieën om intelligente en duurzame processen ten uitvoer te leggen.
  • Ze maakt creatief en optimaal gebruik van de beschikbare materialen en energie en gelooft in innovatieve bedrijfsmodellen die gericht zijn op responsabilisering van de medewerkers.
  • De producten ervan hebben vaak een hoge toegevoegde waarde en spelen flexibel in op de steeds specifiekere klantbehoeften.

 

Hoe uitgroeien tot een Factory of the Future?

Om in een context van hoge kosten en wereldwijde concurrentie een duurzame toekomst voor productiebedrijven te verzekeren, is het nodig om bij de productieactiviteiten andere paradigma's te hanteren.

Sinds 2010 ontwikkelen Agoria en Sirris een visie die ondernemingen in staat stelt deze verandering door te voeren en deze duurzame toekomst tot stand te brengen. Deze visie wordt vertaald in de "Made Different"-methodologie, die bedrijven voorstelt zichzelf te transformeren via een traject dat steunt op 7 transformatieassen. Een Belgisch bedrijf dat in elk van de 7 transformaties een bepaald niveau van maturiteit bereikt, kan van Agoria/Sirris en hun partners het label Factory of the Future krijgen.

Wat zijn deze 7 transformaties?

Klik hier voor meer informatie

 

Evalueer uw onderneming

Bent u klaar om een Factory of the Future te worden? Voer onze Factory of the Future-scan uit, ontdek waar uw bedrijf staat en zet de eerste stap naar een duurzame toekomst.

Klik hier om de scan te starten

In de afgelopen jaren heeft uw bedrijf uitstekende prestaties neergezet op het gebied van technologie, verkorting van de termijnen, automatisering, kwaliteitsverbetering, werkorganisatie, duurzaamheid of personeelsgroei... Dan kan uw bedrijf misschien aanspraak maken op een Factory of the Future Award!

Klik hier om deel te nemen aan de volgende Factory of the Future Awards

 

Laat u inspireren

FoF Innovation Book Cover

Factories of the Future Inspiration Book

Ontdek tientallen concrete gevallen van fabrieken van de toekomst of bedrijven die een transformatie ondergaan. Deze succesvolle bedrijven investeren slim in verdere automatisering, digitalisering van hun productieapparaat en in hun medewerkers.

Klik hier en ontdek ons Inspiration Book

FoF e_book cover

E-book 6 Belgische Factories of the Future - De roadmap van hun digitale transformatie 

Agoria en Proximus hebben vooraanstaande medewerkers van zes Belgische Factories of the Future bijeengebracht, elk met hun eigen productie, traject, uitdagingen en kansen. Eén ding hebben ze gemeen: vandaag mogen ze zich met recht en reden een digitale fabriek noemen. Die fabrieken zijn even divers als inspirerend: ontdek ze in dit e-book.

Klik hier en ontdek ons Factories of the Future e-Book

 

Ontdek onze inspirerende videos