ON Semiconductor schenkt 30.000 euro aan Oudenaardse STEM-school | Agoria

ON Semiconductor schenkt 30.000 euro aan Oudenaardse STEM-school

Afbeelding
Gepubliceerd op 10/12/18 door Peter Ansoms
Het Bernardustechnicum Oudenaarde zal de gift gebruiken om zijn STEM-lab uit te rusten met hightech middelen, waaronder een lasersnijder en een robotarm.

De wereldwijde elektronica-industrie ontwikkelt zich razendsnel en wordt gedreven door megatrends zoals het Internet of Things (IoT), autonoom rijden en wearables. Binnen België is op dat gebied veel activiteit en expertise aanwezig bij bedrijven zoals ON Semiconductor, die deze ontwikkelingen ondersteunen met innovatieve oplossingen voor apparaten en systemen.

Er is echter een onmiskenbaar tekort aan technisch gekwalificeerde studenten vanuit de scholen, hogescholen en universiteiten om de uitdagende vacatures in de sector in te vullen. Investeringen van technologiebedrijven in lokale projecten kunnen de belangstelling voor technische vakken en het volgen van STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) stimuleren.

Afbeelding

ON Semiconductor, motor achter energiezuinige innovaties, voegt de daad bij het woord en schenkt 30.000 euro aan het Bernardustechnicum, een secundaire school in de buurt van zijn vestiging in Oudenaarde. De school zal het geld gebruiken om nieuwe STEM-onderwijsruimten uit te rusten met een reeks aan hightech middelen, waaronder een lasersnijder en een robotarm.

De donatie van ON Semiconductor wordt verstrekt in het kader van het Global Corporate Giving (GCG) programma, dat in praktische en doelgerichte acties uitvoering geeft aan de missie van het bedrijf om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Elk jaar worden er meerdere projecten en programma's gefinancierd om een maatschappelijke meerwaarde te creëren en de sociale bijdrage van ON Semiconductor te maximaliseren door middel van werkplek- en gemeenschapstoelagen.

"We hopen een katalyserende rol te kunnen spelen in het enthousiasmeren van jonge mensen voor techniek, wat voor hen uiteindelijk kan leiden tot een lange en succesvolle carrière in sectoren zoals die waarin wij actief zijn," zegt Marc Dierickx, General Manager van ON Semiconductor België.

www.onsemi.com 


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Was dit artikel nuttig?