Ateliers Jean Del’Cour en Mecatech bezegelen hun toenadering | Agoria

Ateliers Jean Del’Cour en Mecatech bezegelen hun toenadering

Gepubliceerd op 02/10/20 door Sibylle Dechamps
De vertegenwoordigers van Ateliers Jean Del’Cour (JD’C), Etienne Van Bossche en Cédric Maertens, hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst tot overname van de aandelen van de SRL Mecatech, die in Fexhe-le-Haut-Clocher is gevestigd.

De besprekingen over deze toenadering werden in oktober 2019 aangevat op initiatief van de vroegere eigenaars-zaakvoerders van Mecatech. Silvia et Alain Vanderbyse wensten zich immers te wenden tot een onderneming die hun menselijke waarden deelde en hun een steviger financiële basis en bijkomende groei kon bieden.

De Ateliers Jean Del’Cour van hun kant zagen een opportuniteit om hun positie als ‘one-stop-shop’ integrator te versterken door hun competenties en uitrusting in deze tak van de precisiemechaniek uit te breiden in combinatie met de activiteiten op het gebied van connectica en composieten. Het is ook de bedoeling nieuwe jobs te creëren voor mindervaliden ter aanvulling van het bestaande team dat behouden wordt. 

Mecatech zal zijn naam behouden en blijft tot eind 2020 in zijn huidige gebouwen. De verhuizing naar de vestiging van JD’C in Grâce-Hollogne is voor eind dit jaar gepland zodat de nieuwe configuratie vanaf januari 2021 operationeel kan zijn.

"We gaan de organisatie en de ervaring van JD’C combineren met de KMO-wendbaarheid en EN9100-certificatie van Mecatech om de tevredenheidsgraad van onze klanten verder te verhogen. Zij zullen voortaan immers kunnen rekenen op duurzame en allesomvattende diensten op het gebied van mecatronica”, aldus commercieel directeur Dany Drion en Pierre-Philippe Grignard, algemeen directeur van JD'C. 

We zijn trots op deze geslaagde toenadering, die bewijst dat samenwerkingsprojecten ook in een moeilijke context tot een goed einde kunnen worden gebracht. 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.

Was dit artikel nuttig?