Overstromingen: VBO roept samen met Rode Kruis op tot solidariteit | Agoria

Overstromingen: VBO roept samen met Rode Kruis op tot solidariteit

Afbeelding
Gepubliceerd op 19/07/21 door Frederik Meulewaeter
Gelet op de omvang van de overstromingsramp in ons land heeft het VBO besloten om mee de schouders te zetten onder de nationale solidariteitsactie van het Rode Kruis. Iedereen wordt bij deze uitgenodigd om hetzelfde te doen. De federale regering heeft dinsdag 20 juli uitgeroepen tot een dag van nationale rouw.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft een financiële bijdrage geleverd aan de solidariteitsactie van het Rode Kruis-Vlaanderen en la Croix-Rouge de Belgique.

In een persbericht roept de werkgeversorganisatie de ganse bevolking en de bedrijfswereld op om net als zij het initiatief mee te steunen. Dit kan via een financiële gift of door u aan te melden als vrijwilliger om puin te ruimen of huizen schoon te maken.

"Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers die getroffen werden door de verwoestende overstromingen. De dramatische beelden die we te zien kregen laten niemand ongeroerd. Maar nu is het moment aangebroken om de handen in elkaar te slaan. De schade is momenteel niet te overzien, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat we allen samen de getroffen gezinnen en bedrijven door deze bijzonder moeilijke periode kunnen loodsen. We vinden het daarom belangrijk om de hartverwarmende solidariteitsactie van het Rode Kruis financieel te steunen en we roepen iedereen op om helpende handen te reiken aan de vele slachtoffers in ons land.", aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kunnen giften gestort worden die zullen gebruikt worden om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp. Meer info over de solidariteitsactie van het Rode Kruis vindt u via deze link.

Dag van nationale rouw

Op dinsdag 20 juli, door de federale regering uitgeroepen tot een dag van nationale rouw, worden in het hele land de vlaggen halfstok gehangen. Alle geplande festiviteiten worden afgelast. Er zal ook een minuut stilte in acht worden genomen.
 
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's