Agoria Academy: cursussen rond eHealth interoperabiliteit/IHE/HL7 in 2021 | Agoria

Agoria Academy: cursussen rond eHealth interoperabiliteit/IHE/HL7 in 2021

Afbeelding
Gepubliceerd op 21/11/19 door Tom Ceulemans
IHE Belgium, de eHealth interoperabiliteitswerkgroep binnen de pijler Normalisatie van het Expertisecentrum Regelgeving & Normalisatie, organiseert in 2021 een reeks opleidingen. Interesse? Bekijk de lijst en schrijf u in!

Deze cursussen zijn geschikt voor projectmanagers, IT-architecten en software developers actief in eHealth, maar ook voor medewerkers uit ziekenhuizen en zorginstellingen. De diverse doelgroep zorgt voor interessante discussies tijdens de bijeenkomsten. Het doel van de cursussen is dan ook niet alleen leren, maar ook het delen van kennis en ervaring. De cursussen worden in het Engels gegeven door ervaren trainers en vinden plaats in BluePoint Brussels.

Volgende cursussen staan op het programma in 2021. Klik op de links voor meer informatie.

THE FOLLOWING COURSES ARE OFFERED IN ENGLISH:

 

HL7 FHIR Overview training course – (20-)21-22 april 2021

Deze tweedaagse HL7 FHIR-cursus is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR-specificatie. Indien deze cursus t.g.v. de Covid-19 pandemie online zou moeten doorgaan, wordt hij gespreid over drie dagen en start hij op 20 april. Contacteer Karlien Erauw voor details en registratie.

 

An introduction course to healthcare interoperability standards (HL7/IHE/DICOM ) – 13 september 2021

Waarvoor staan de HL7-, DICOM- en IHE- (Integrating the Healthcare Enterprise) standaarden? Hoe kunnen deze worden ingezet om zorgprocessen te ondersteunen? Deze ééndaagse cursus biedt een overzicht van de meest gebruikte standaarden voor het uitwisselen van gegevens in de zorgsector. Contacteer Karlien Erauw voor details en registratie.

HL7 FHIR Overview training course – 14-15(-16) september 2021

Deze tweedaagse HL7 FHIR-cursus is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR-specificatie. Indien deze cursus t.g.v. de Covid-19 pandemie online zou moeten doorgaan, wordt hij gespreid over drie dagen. Contacteer Karlien Erauw voor details en registratie.

HL7 v2 Overview training course – 16-17 september 2021

Deze praktische en hands-on tweedaagse training is gericht op het helpen van mensen die betrokken zijn bij het ontwerp, de ontwikkeling, implementatie, uitrol en ondersteuning van systemen die de HL7 versie 2 standaard gebruiken (of zullen gebruiken). Contacteer Karlien Erauw voor details en registratie.

IHE XDS/XDS-I Overview – 21-22 september 2021

Deze tweedaagse cursus gaat in op regionale uitwisseling, IHE XDS en VNA. IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) heeft profielen ontwikkeld voor regionale uitwisseling van beelden en verslagen, waaronder het XDS-profiel. Tijdens deze training leert u uw weg te vinden binnen dit profiel en andere gerelateerde profielen rondom regionale uitwisseling, zoals de structuur van klinische rapportages, authenticatie en consent van de patiënt. Contacteer Karlien Erauw voor details en registratie.

DICOM Overview & hands-on – 5-6 oktober 2021

Tijdens een digitaliseringproject worden allerlei systemen aan elkaar gekoppeld. DICOM en HL7 zijn de meest gebruikte standaarden voor de communicatie tussen PACS en RIS en alle beeldvormende systemen. Het is belangrijk dat de beheerders van de nieuwe systemen goed op de hoogte zijn van deze standaarden, zodat zij deze zelf kunnen koppelen en eventuele problemen zelf kunnen oplossen. In deze tweedaagse DICOM cursus komen alle aspecten van DICOM aan bod en krijg je hands-on ervaring op het gebied van werken met DICOM-tooling. Theorie en praktische oefeningen  wisselen elkaar af tijdens deze tweedaagse cursus. Contacteer Karlien Erauw voor details en registratie.

Voor meer informatie hierover of IHE Belgium of HL7 Belgium-lidmaatschap kan u terecht bij Karlien Erauw (karlien.erauw@agoria.be of 02/706.78.16)

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's