Cybersecurity & privacy als sales enabler in healthtech | Agoria

Cybersecurity & privacy als sales enabler in healthtech

Afbeelding
Gepubliceerd op 19/07/21 door Patrick Coomans
Technologie heeft de praktijk van de moderne geneeskunde grondig beïnvloed. Van digitale diagnostische oplossingen tot platformen voor e-health, digitale instrumenten en zelfs implanteerbare technologie: digitalisering is alomtegenwoordig geworden. Helaas is met deze toename van digitalisering ook de dreiging van cyberaanvallen aanzienlijk toegenomen.

Cybercriminelen maken tegenwoordig actief gebruik van kwetsbaarheden in digitale producten in hun pogingen om medische actoren zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, artsen en zelfs patiënten zelf op te lichten.

Uiteraard heeft deze gevaarlijke trend de aandacht getrokken van grote ondernemingen, regeringen en ziekenhuizen, wat heeft geleid tot veel meer toezicht op hun leveranciersbeheer. Voor hen is het van cruciaal belang om de risico's van hun externe leveranciers te beheren en te beperken terwijl zij gebruikmaken van deze innovatieve healthtech-oplossingen.

Tot niemands verrassing worden bedrijven die gezondheidstechnologie-oplossingen verkopen nu dan ook steeds vaker geconfronteerd met uitgebreide vragenlijsten en beoordelingen inzake beveiliging en privacy voordat langverwachte, en soms zwaarbevochten, verkoopcontracten kunnen worden toegekend.

In de toekomst kunnen healthtech-bedrijven verwachten dat cyberbeveiliging en privacy-eisen snel zullen toenemen, aangezien we hebben gemerkt dat de medische industrie in het algemeen stilaan tot de favoriete doelwitten van criminele bendes behoort. 

Het goede nieuws is dat u in de wereld van cyberbeveiliging en privacy al heel wat kunt realiseren met beperkte inspanningen en investeringen. Het hoeft niet per se veel geld te kosten. Met gewoon de juiste mentaliteit, stiptheid en focus komt u al een heel eind. De meeste vragen die we bij Agoria en Sirris krijgen gaan over privacy en risico, alsook over de operationele aspecten van cyberbeveiliging. Er bestaan nog veel misvattingen en ook bedrijven hebben nog steeds moeite met het vertalen van theoretische vereisten en voorschriften naar praktische dagelijkse activiteiten.

Cyberbeveiliging en privacy worden steeds meer “sales enablers” voor healthtech-bedrijven. Zonder de nodige cybersecurity en privacy zullen ze grote moeilijkheden tegemoet gaan om hun toekomstige groei te realiseren. Samen met enkele topexperts kaarten Agoria en Sirris het thema aan tijdens de zomermaanden.

Deze ‘learning snippets’, die we dankzij VLAIO en onze sponsors CRANIUM en NVISO kosteloos voor u kunnen organiseren (waarvoor onze welgemeende dank!), zullen in september worden gevolgd door een deep-dive sessie. Deze 3 ‘learning snippets’, in de vorm van digitale Zoom-sessies, vinden plaats op 27 juli (Common misconceptions on privacy and threat modelling), 3 augustus (From law to practice: privacy by design in health tech) en 10 augustus (Operationalising Cybersecurity in a health-tech environment).

Klik hier voor meer details en om u in te schrijven.
 

#industriepartnerschap #sterkondernemen

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's