Agoria eGov Awards 2016: And the winners are...? | Agoria

Agoria eGov Awards 2016: And the winners are...?

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/11/16 door Bart Meert

Het is eindelijk weer zover: de jury van de Agoria eGov Awards heeft de ingediende projecten onder de loep genomen en de genomineerden aangeduid! Op donderdag 1 december wordt u in het Koloniënpaleis in Tervuren verwacht voor de feestelijke gala-avond waar de namen van de laureaten 2016 officieel zullen worden bekendgemaakt.


De winnaars van de eGov Awards 2015 samen op het podium.

Met de jaarlijkse eGov Awards zet Agoria zoals u weet, in samenwerking met TMAB, digitale overheidsprojecten in de kijker die o.a. het leven van de burger en de ondernemer aangenamer en efficiënter maken. De wedstrijd is dit jaar al aan de 13de editie toe, en zoals steeds komen zowel projecten in aanmerking die burgers en bedrijven in staat stellen om contact te leggen met de overheid (zgh. front-end applicaties), als toepassingen die ambtenaren en overheden onder elkaar gebruiken (zgh. back-end applicaties).

36 inzendingen, 3 genomineerden per categorie

“We hebben dit jaar maar liefst 36 dossiers ontvangen, wat een lichte stijging inhoudt t.o.v. de vorige editie” zegt Bart Meert, Business Group Leader Digital Industries bij Agoria: “Het succes van de eGov Awards blijkt jaar na jaar verzekerd, want er zitten weer heel wat interessante, nuttige en soms echt opmerkelijke inzendingen tussen. We zullen op 1 december awards uitreiken in 6 categorieën. Er zijn in elke categorie 3 genomineerden, die allemaal uitvoerig in de bloemetjes zullen worden gezet.”

Bart Meert: “De ICT-sector wil vooral projecten belonen die gebruiksvriendelijk en rendabel zijn, waar zoveel als mogelijk werd samengewerkt met andere overheidspartijen en die innovatief zijn. Naast deze 4 categorieën reiken we dit jaar opnieuw een award uit voor de categorie open data. En last but not least hebben we dit jaar uiteraard ook weer de Award voor het beste project. 

Nieuwe technologieën troef

“We merken ook dit jaar weer dat in heel wat van de ingezonden dossiers nieuwe trends en technologieën werden geïntegreerd. We zijn blij hierbij te constateren dat de hoop die vorig jaar naar aanleiding van de eGov Awards door de jury werd uitgesproken, nl. om in de toekomst meer nieuwe technologieën terug te vinden in de inzendingen, in 2016 voor een stuk realiteit is geworden. Zo zien we, zoals dat ook vorig jaar al het geval was, opnieuw projecten die gebruikmaken van Cloud Computing in de ingezonden dossiers.

Ook viel het de jury de voorbije jaren op dat heel wat gemeenten gelijkaardige applicaties ontwikkelden, zonder dit van elkaar te weten of hierrond samen te werken. Dit lijkt nu minder het geval te zijn in de editie 2016 op basis van de ingezonden dossiers.  

Een vaste waarde die we opnieuw zien terugkeren in heel wat dossiers is de geo-component. Het linken van diensten of applicaties aan geo-informatie wordt steeds meer toegepast en resulteert in heel wat toepassingen met een hoge toegevoegde waarde, wat we uiteraard alleen maar kunnen toejuichen. En met veel genoegen stellen we ten slotte ook vast dat tal van overheden opnieuw dossiers indienden die een focus hebben op de open data categorie,” aldus nog Bart Meert.

Raadpleeg hier het overzicht van de genomineerde projecten 2016 en reserveer meteen uw plaats(en) voor de gala-avond op 1 december in het Koloniënpaleis in Tervuren. Dit event is tevens de ideale gelegenheid om alle sleutelfiguren in het domein van e-gov op de verschillende beleidsniveaus te leren kennen. Website: www.e-govawards2016.be

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's