Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities 2021: Op zoek naar de beste projecten in ons land | Agoria

Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities 2021: Op zoek naar de beste projecten in ons land

Afbeelding
Gepubliceerd op 07/10/20 door Karla De Paepe
Op 2 december is het weer zover! Dan organiseert Agoria voor het 18e jaar op rij, in samenwerking met TMAB, de Agoria eGov awards om de meest verdienstelijke informatiseringsprojecten van overheidsdiensten in de bloemetjes te zetten. Deze editie zal de Digital Society Awards for eGov & Smart Cities heten aangezien we sedert vorig jaar ook de Agoria Smart City Awards op dezelfde gala-avond uitreiken! Projecten kunnen tot vrijdag 8 oktober ingediend worden!

Dit jaar gaan we dus verder op ons elan van vorig jaar, met de Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities 2021.  Dit houdt in dat zowel eGovernment als Smart City projecten kunnen meedingen voor de fel begeerde prijzen die op de gala-avond op donderdag 2 december in het Koloniënpaleis in Tervuren zullen uitgereikt worden.  Dit zal bovendien gebeuren onder strikte toepassing van de op dat moment geldende Corona maatregelen en richtlijnen.

Naast de gekende awards voor 'innovatie', 'gebruiksvriendelijkheid', 'rendabiliteit' en 'samenwerking', zal er dit jaar opnieuw een Award voor ‘duurzaamheid’ toegekend worden.  De projecten die volgens de jury de beste mix van de voorgestelde criteria kunnen voorleggen, maken op het eind van de avond kans om de titel en bijhorende award 'Beste Smart City project van 2021 en Beste e-gov project van 2021 ' te veroveren!

De felbegeerde prijzen worden dit jaar officieel uitgereikt tijdens de gala-avond die plaatsvindt op donderdag 2 december 2021. Noteer deze datum alvast in uw agenda!  

Hoe deelnemen?

Alle operationele eGov en Smart City  projecten mogen meedingen voor de verschillende award categorieën.  Enkel voor de awards voor de titel van beste project zal er een onderscheid gemaakt worden tussen de eGov en de Smart Cities projecten.

Deelnemen is net als de vorige jaren heel eenvoudig! Hier vindt u het inschrijvingsformulier en alle nuttige inlichtingen zoals het wedstrijdreglement. Let op: De deadline voor het indienen van de dossiers (via contact@digitalsocietyawards.be) is dit jaar vrijdag 8 oktober 2021! Wees er dus tijdig bij!

Belangrijk aandachtspunt is o.a. dat projecten nog steeds door een overheidsdienst/stad/intercommunale ingediend worden maar dat er hierbij samenwerking en ondersteuning dient te zijn door minstens één bedrijf (of een consortium van bedrijven).

Misschien wordt u dan wel de opvolger van de grote winnaar van vorig jaar, nl. Coronalert. Kijk hier zeker ook eens naar de laureaten sedert 2004! 

Agoria Smart Cities Forum and Award

Tot en met 2019 organiseerde Agoria jaarlijks het Agoria Smart Cities Forum and Awards event. Dit event bestond uit een 1-dags conferentie en exhibities binnen het Belgische SC ecosysteem, waarbij een aantal prioritaire thema’s naar voren werden geschoven zoals Smart Mobility, Smart en Sustainable Building en Smart Energy. Vanaf 2020 zal het Smart Cities forum niet meer georganiseerd worden, maar de traditie van de Agoria Smart City Awards wordt vanaf nu dus samen met de eGov awards verder gezet in de Digital Society Awards for eGov & Smart Cities.

De Digital Society Awards for eGov & Smart Cities worden georganiseerd door Agoria, de federatie van de technologische industrie en TMAB.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's