Openbare raadpleging over de bouwproductenverordening | Agoria

Openbare raadpleging over de bouwproductenverordening

Gepubliceerd op 09/10/20 door Dirk De Moor
De Europese commissie is nog steeds zoekende hoe het verder moet met de bouwproductenverordening. Om de publieke opinie te kennen lanceert de EC een nieuwe publieke consultatie. Deze consultatie loopt nog tot 25 december 2020.

De Europese commissie is nog steeds zoekende hoe het verder moet met de bouwproductenverordening. Na een implementation report in juli 2016, volgde een evaluatie en impact assessment report in september 2018. Een eerste publieke raadpleging vond plaats begin 2018.

Vervolgens publiceerde de EC haar evaluatierapport en een beoordeling van EOTA in oktober 2019. Hierbij stelde de EC dat het normalisatiesysteem niet in staat is om normen af te leveren die voldoen aan de (steeds wisselende) wettelijke eisen van de EC. De EC lanceerde een reeks indicatieve opties om aan deze gebreken van de CPR te verhelpen.

Van april tot augustus 2020 liep een enquête over deze indicatieve opties. Geen enkel van de voorgestelde opties bleek de ultieme oplossing. Om de publieke opinie te kennen lanceert de EC een nieuwe openbare raadpleging.

Deelnemen kan hier. Deze consultatie loopt nog tot 25 december 2020.

 

Meer weten over de bouwproductenverordening?

Afbeelding

Om met inzicht te kunnen deelnemen aan de consultatie, wordt de actuele toestand van de bouwproductenverordening tijdens het Agoria Acumen Event toegelicht tijdens twee webinars:

20 oktober (10 - 11 uur) - Webinar Construction Products Regulation  (ENG): klik hier om in te schrijven 

21 oktober (10 - 11 uur) - Webinar Construction Products Regulation  (ENG): klik hier om in te schrijven  

Deze webinars maken deel uit van het online event Acumen. Bekijk het volledige programma hier!

Was dit artikel nuttig?