LVD-richtlijn 2014/35/EU: nieuwe publicatie geharmoniseerde normen | Agoria

LVD-richtlijn 2014/35/EU: nieuwe publicatie geharmoniseerde normen

Gepubliceerd op 07/12/20 door Marc Cumps
Op 30 november 2020 werd een update van de lijst met geharmoniseerde normen voor de laagspanningsrichtlijn (LVD) gepubliceerd in het Officieel Publicatieblad van de Europese Unie, en dit volgens de nieuwe procedure. 

De publicatie bevindt zich in de L-reeks van het Officieel Publicatieblad (gemeenschapswetgeving) in plaats van in de C-reeks (mededelingen en bekendmakingen) en dit via een uitvoeringsbesluit. Volgens de vorig jaar geïntroduceerde procedure vermeldt de publicatie enkel de wijzigingen, niet de volledige lijst van geharmoniseerde normen. 

De gepubliceerde lijst presenteert de wijzigingen in twee bijlagen: 

  • Bijlage 1: Referenties van toegevoegde geharmoniseerde normen;
  • Bijlage 2: Referenties van geharmoniseerde normen die worden ingetrokken, met vermelding van datum waarop intrekking ingaat. 

De wijzigingen hebben betrekking op bepaalde huishoudelijke en soortgelijke toestellen, elektrische lichtrailsystemen, verlichtingsarmaturen voor noodverlichting, schakelaars voor huishoudelijk en soortgelijk gebruik in vaste elektrische installaties, beveiligingsschakelaars, naderingsschakelaars, energiebronnen voor booglasapparatuur en elektrisch materieel voor meet- en regeltechniek en laboratoriumgebruik. 

Raadpleeg hier het uitvoeringsbesluit

Was dit artikel nuttig?