Europese Commissie keurt gebruik van lagere 6 GHz band voor WiFi goed | Agoria

Europese Commissie keurt gebruik van lagere 6 GHz band voor WiFi goed

Afbeelding
Gepubliceerd op 13/07/21 door Marc Cumps
Europa keurt het gebruik van de frequentieband 5945 – 6425 MHz, d.w.z. de lagere 6 GHz band, goed voor WiFi. De lidstaten dienen deze band uiterlijk op 1 december 2021 beschikbaar te stellen voor WiFi.

Met het uitvoeringsbesluit (EU)2021/1067 harmoniseert de Europese Commissie het gebruik van het radiospectrum in de frequentieband 5945 – 6425 MHz, met andere woorden de lagere 6 GHz band, voor de implementatie van draadloze toegangssystemen met inbegrip van radio local area networks (WiFi). Het besluit specifieert de technische voorwaarden voor volgend gebruik:

  • Gebruik binnenshuis met laag vermogen (LPI, low power indoor), beperkt tot systemen die zich permanent bevinden in gebouwen of aan boord van treinen en vliegtuigen.
  • Gebruik binnenshuis of buitenshuis met zeer laag vermogen (VLP, very low power). Het gebruik buitenshuis van VLP is bestemd voor korteafstandstoepassingen voor rechtstreekse communicatie met klein bereik.

Uiterlijk op 1 december 2021 stellen de lidstaten de frequentieband 5 945-6 425 MHz op niet-exclusieve, interferentievrije en onbeschermde basis beschikbaar voor de implementatie van WiFi overeenkomstig de technische voorwaarden.

Raadpleeg het uitvoeringsbesluit.

Was dit artikel nuttig?