Brandveiligheid: NBN S21-100-1 en 2, FiSQ en FCB, wat is het verband? | Agoria

Brandveiligheid: NBN S21-100-1 en 2, FiSQ en FCB, wat is het verband?

Afbeelding
Gepubliceerd op 03/09/15 door Karlien Erauw

De nieuwe normen over branddetectie, NBN S21-100-1 en 2, zitten in de laatste rechte lijn naar publicatie. Het is gewoon nog wachten op de handtekening van de minister en de publicatie in het Staatsblad.

Tijd voor FiSQ en FCB...

  • NBN S21-100-2 vereist onder meer dat 'gespecialiseerde ondernemingen' (installateurs) hun competentie formeel kunnen aantonen. Het Fire Safety Quality certificaat van Fireforum vzw (FiSQ) behalen is de manier bij uitstek om dit te doen.
  • Andere verantwoordelijkheden liggen bij de ‘klanten’ (bouwheren). Zo vraagt NBN S21-100-1 bijvoorbeeld aan de bouwheer om zijn noden in verband met branddetectie te verduidelijken na een brandrisicoanalyse. En dan komt het Fireforum Certified Building-certificaat (FCB) op de proppen. Dit certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die een degelijk beheersysteem voor brandveiligheid hanteren. Een van de hoekstenen van FCB is een dynamisch risicobeheersingssysteem voor brand. 


Wilt u graag meer weten over NBN S21-100-1 en 2, FiSQ en FCB?

Schrijf u dan vandaag nog in voor de tweede editie van ons R&S event ‘Catch up on Compliance’. Dit event, dat op donderdag 15 oktober plaatsvindt in de Diamant Building in Brussel, is gratis voor lidbedrijven. Op het programma staan maar liefst 14 infosessies met experts van Agoria, waaronder de sessie ’Brandveiligheid’ en de sessie ‘Inleiding tot de normalisatie’.

Was dit artikel nuttig?