Pneurop krijgt nieuwe voorzitter | Agoria

Pneurop krijgt nieuwe voorzitter

Afbeelding
Gepubliceerd op 30/06/21 door Nele Laus
Op 26 mei werd Luc De Beul verkozen tot voorzitter van Pneurop, de Europese vereniging van fabrikanten van compressoren, vacuümpompen, pneumatisch gereedschap en aanverwante uitrusting.

Luc De Beul heeft een diploma van Ingenieur Werktuigkunde, dat hij behaalde aan de Universiteit Gent. Hij begon zijn loopbaan in 1995 in de Airtec-afdeling van Atlas Copco, waar hij verschillende functies in België uitoefende als ingenieur en teamleider. In 2004 werd hij Vice-President Engineering en was hij de verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de maintenance van de compressoren van het Oil-free Air-gamma. Drie jaar later, in 2007, werd hij voorzitter van de Technical Board (waardoor alle afdelingen van het businessdomein "Compressor Technique" van Atlas Copco op één lijn konden worden gebracht). Vervolgens werd hij in 2016 Global VP voor nieuwe commerciële technologieën, waarbij hij de opdracht had haalbare nieuwe activiteiten voor Atlas Copco te bepalen en op te zetten op basis van de kerntechnologieën en het R&D-vermogen van de onderneming.

Het was in 2017 dat Luc De Beul toetrad tot de Raad van Bestuur van Pneurop. Hij was voorzitter van de subgroep van het technisch comité voor compressoren (PN 2) die zich buigt over "Cycle Energy Requirement" en was actief lid van de gezamenlijke werkgroep Ecodesign, die de voorbereiding van een Europese verordening betreffende het ecologisch ontwerp van compressoren volgt en daarbij adviseert. Hij is voorzitter van de gezamenlijke werkgroep Digitalisering sinds die in 2019 werd opgericht. Die werkgroep volgt zowel de ontwikkelingen in de EU-regelgeving als de internationale normalisatieactiviteiten, waaronder die van de OPC UA Foundation.

Luc De Beul volgt Jouko Peussa op, die na een lange carrière in de compressorindustrie, met name bij Ingersoll Rand, en twee termijnen als voorzitter van Pneurop, met pensioen is gegaan.

Luc De Beul: "Mijn verkiezing komt op een moment dat ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de hele Europese industrie. De COVID-19-pandemie heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk de interne EU-markt is als basis van ons mondiale concurrentievermogen. De ondernemingen van de Europese sector van compressoren en aanverwante technologieën zijn wereldspelers en staan volledig achter de digitale en groene revolutie. Zoals de vereniging al meer dan zestig jaar doet, staat Pneurop klaar om de EU te ondersteunen bij het uitwerken van beleid en regelgeving die onze groei in Europa en in de wereld zullen bevorderen. Ik wil mijn voorganger, Jouko Peussa, van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet bij Pneurop en zijn grote bijdrage aan onze bedrijfstak."

Over Pneurop

Pneurop is de Europese vereniging van fabrikanten van compressoren, vacuümtechnologie, pneumatische gereedschappen, luchtbehandelingsapparatuur en uitrusting voor condensaatbehandeling. De leden zijn nationale verenigingen die meer dan tweehonderd fabrikanten vertegenwoordigen in acht EU-lidstaten, Zwitserland en Turkije. De vertegenwoordigde ondernemingen realiseren op de Europese markt een omzet van meer dan 20 miljard euro.

Was dit artikel nuttig?