Tiende amendement m.b.t. het gebruik van BPA | Agoria

Tiende amendement m.b.t. het gebruik van BPA

Afbeelding
Gepubliceerd op 09/03/18
Dit amendement heeft betrekking op zowel kunststoffen als coatings en gaat over een verlaging van de huidige specifieke migratielimiet van bisfenol A (BPA).

Op 14 februari 2018 werd het tiende amendement (2018/213) gepubliceerd op verordening (EU) nr. 10/2011 betreffende het gebruik van bisfenol A (BPA) in vernissen en coatings bestemd om met levensmiddelen in contact te komen en houdende wijziging van verordening (EU) nr. 10/2011 wat betreft het gebruik van die stof in materialen van kunststof die met levensmiddelen in contact komen.

Dit amendement heeft betrekking op zowel kunststoffen (onder de scope van 10/2011) als coatings. Het betreft een verlaging van de huidige specifieke migratielimiet (SML) van bisfenol A (BPA) van 0,6 mg/kg tot een nieuwe ‘tijdelijke’ SML van 0,05 mg/kg. Boven op de verlaging van de SML komt er een verbod op het gebruik van bisfenol A (BPA) bij de vervaardiging van drinkbekers of -flessen van polycarbonaat die bestemd zijn voor zuigelingen en peuters op grond van hun lekkagevrije eigenschappen.

Deze verordening wordt van toepassing met ingang van 6 september 2018.

Raadpleeg de tekst in het:

Was dit artikel nuttig?