Technologiewachtrapport over het gebruik van optische technologie in informatica | Agoria

Technologiewachtrapport over het gebruik van optische technologie in informatica

Gepubliceerd op 10/08/11 door Marc Cumps
Onder de titel ‘The optical world’ heeft de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) onlangs een technologiewachtrapport gepubliceerd. Het gebruik van optische technologiëen is veelbelovend voor de toekomst. Het zal de breedbandbehoeften van de Next Generation Networks, cloud computing en de verdere expansie van het internet ondersteunen. Belangrijke doorbraken worden verwacht op het gebied van silicium fotonica, nanotechnologie en niet-lineaire optica die kunnen leiden tot grote veranderingen in de manier waarop computers, netwerken en datacenters worden ontworpen.

Het technologiewachtrapport geeft een overzicht van opkomende trends in optische netwerken en de ontwikkeling richting optische computer. Daarnaast wordt ook een stand van zaken opgemaakt van de huidige en op stapel staande normalisatie-initiatieven op het gebied van optische technologieën.

Download het rapport “The optical world”. 
Afbeelding

Bent u geïnteresseerd in ICT-gerelateerde normalisatie? Neem dan contact op met Agoria (centraloffice@ictstandards.be), dat door NBN erkend is als sectorale operator voor normalisatieactiviteiten op het vlak van informatie- en communicatietechnologie.

De rest is gereserveerd voor Agoria leden