Nieuwe ICT-normalisatiecommissie JTC1/SC41 Internet of Things | Agoria

Nieuwe ICT-normalisatiecommissie JTC1/SC41 Internet of Things

Afbeelding
Gepubliceerd op 03/05/17 door Karlien Erauw
De internationale normalisatieorganisaties ISO en IEC hebben een nieuwe technische normalisatiecommissie opgezet rond ‘Internet of Things and related technologies', met name ISO/IEC JTC1/SC41.

Het doel is om standaarden te ontwikkelen in het domein van Internet of Things, inclusief Sensor Networks en Wearables-technologie en dit in 3 aparte werkgroepen. De activiteiten zullen het werk voortzetten dat eerder werd verricht binnen WG7 en WG10 van JTC1.

Zo zijn binnen WG10 normen rond een 'Internet of Things Reference Architecture' (IoT RA) alsook een Technisch rapport  rond 'IoT - Use Cases' in ontwikkeling. Als lid van een normalisatiecommissie krijgt u inzage in alle documenten in ontwikkeling.

Hoe deelnemen?

Voor deze normalisatiecommissie is Agoria ICT door het NBN (Belgisch Bureau voor Normalisatie) aangeduid als sectoroperator. De federatie is dus het contactpunt voor iedereen die een rol wil spelen binnen deze normalisatieactiviteiten. Om vanuit België de werkzaamheden van deze nieuwe internationale normalisatiecommissie” te kunnen opvolgen, zal een Belgische spiegelcommissie opgezet worden.

Leden van de Belgische spiegelcommissie ontvangen de werkdocumenten en hebben zo vroegtijdig zicht op de ontwikkelingen. Het is tevens de spiegelcommissie die het Belgisch standpunt bepaalt voor de stemmingen (ballots) over de documenten die op internationaal niveau ontwikkeld worden. Als lid van de Belgische spiegelcommissie kan op internationaal niveau ook actief meegewerkt worden aan de ontwikkeling van nieuwe normen.

Deelname aan de Belgische spiegelcommissies staat open voor alle betrokken partijen (bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoekscentra, consumentenverenigingen, organisaties, individuen, …) om zo actief hun belangen te verdedigen of om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Voor Agoria-lidbedrijven is deze deelname gratis

Indien u wilt meewerken aan de nieuwe ontwikkelingen binnen ISO/IEC JTC1/SC41 Internet of Things of een andere normalisatiecommissie binnen JTC1 Information Technology, gelieve dan contact op te nemen met Karlien Erauw, karlien.erauw@agoria.be. 

Was dit artikel nuttig?