Coronamaatregelen ISO en CEN | Agoria

Coronamaatregelen ISO en CEN

Afbeelding
Gepubliceerd op 02/12/20 door Dirk De Moor
Ook de normalisatieorganisaties moeten in coronatijd hun manier van werken aanpakken. Zowel ISO als CEN-CENELEC hebben recent gecommuniceerd over de stand van zaken met betrekking tot hun activiteiten. Een update.

Alle technische en bestuursvergaderingen van ISO zullen tot 28 februari 2021 virtueel verlopen. Met die beslissing wil de organisatie enerzijds de gezondheid en het welzijn van de mensen in de ISO-gemeenschap waarborgen, maar anderzijds ook de continuïteit van haar werkzaamheden verzekeren en alle betrokkenen duidelijkheid verschaffen over de vergaderkalender in de komende maanden.

In overleg met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften van de plaatselijke overheid zijn de kantoren van het centrale ISO-secretariaat (ISO/CS) gesloten. Het personeel is tot nader overgeschakeld op voltijds telewerk en blijft dus wel beschikbaar om de ISO-leden en de technische gemeenschap te ondersteunen.

 • Raadpleeg de officiële mededeling in het Engels 
  Afbeelding
   of Frans 
  Afbeelding
  .

Het CEN-CENELEC Meeting Centre is gesloten tot en met vrijdag 29 januari 2021. In de loop van januari zal meer informatie worden verstrekt over de mogelijke heropening ervan.

Om de gezondheid en het welzijn van het CEN- en CENELEC-personeel als eerste prioriteit te waarborgen maar tegelijk ook de continuïteit van de activiteiten te verzekeren, wordt het voltijds verplicht thuiswerken verlengd tot vrijdag 8 januari 2021, zo meldt de organisatie. Als de Belgische overheidsmaatregelen dit toelaten, zullen de werknemers nadien geleidelijk aan naar het kantoor mogen terugkeren, mits inachtneming van een verminderde bezettingsgraad.

 • Raadpleeg de officiële mededeling in het Engels 
  Afbeelding
  .
Was dit artikel nuttig?