Brexit: CEN en CENELEC akkoord met verlenging overgangsperiode voor Brits lid BSI | Agoria

Brexit: CEN en CENELEC akkoord met verlenging overgangsperiode voor Brits lid BSI

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/07/20 door Dirk De Moor
Om de stabiliteit van het Europese normalisatiesysteem te waarborgen en om vertrouwen te geven aan het Europese bedrijfsleven en de Europese consumenten, zijn de leden van CEN en CENELEC tijdens hun online algemene vergadering op 18 juni 2020 overeengekomen om de huidige overgangsperiode voor hun Brits lid BSI te verlengen tot 31 december 2021.

Dit besluit bouwt voort op de vorige overeenkomst van november 2018, waarin de overgangsperiode tot december 2020 was vastgelegd.

Tijdens de overgangsperiode behoudt BSI de volledige rechten en plichten van leden als niet-EER-land.

CEN en CENELEC zullen in overleg met BSI meer informatie verzamelen over de handelsbesprekingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, en over markttoegang en daarmee samenhangende normalisatievraagstukken voor Europese belanghebbenden. Deze elementen helpen CEN en CENELEC, met inbegrip van BSI, om de lidmaatschapsstatus van BSI en de lidmaatschapscriteria voor CEN en CENELEC na 2021 vast te stellen.

BSI was ingenomen met het besluit van de algemene vergadering van CEN en CENELEC en heeft verklaard zich te willen inzetten voor de samenwerking met de andere leden van CEN en CENELEC in dit proces.

Was dit artikel nuttig?