De nieuwe liftnorm EN 81-20 uitgelegd | Agoria

De nieuwe liftnorm EN 81-20 uitgelegd

Gepubliceerd op 11/02/16 door Dirk De Moor

Sinds einde 2014 is de nieuwe basisnorm voor de constructie van liften, EN 81-20, beschikbaar. Eind augustus 2017 wordt de vorige generatie normen teruggetrokken. Hoog tijd om de nieuwe norm EN 81-20 in detail te bestuderen en indien van toepassing uw werkwijze aan te passen!

Tijdens onze opleiding krijgt u uitleg over de structuur en de waardevolle inhoud van de nieuwe norm en leren we u vooral ook hoe u er praktisch mee aan de slag kunt gaan. 

Programma

  • Situering van de EN 81-normenfamillie binnen CEN/TC 10
  • De evolutie van de EN 81-1/2 naar de EN 81-20: belangrijkste wijzigingen en data
  • De structuur van de EN 81-20
  • Praktisch leren werken met de norm

Na de opleiding zult u in staat zijn alle nodige informatie zelfstandig op te zoeken in de norm en deze in een juiste context te implementeren.

Uw trainer is Robert Verstraeten van EDO, een expert in liften met veel praktische ervaring en tevens lesgever bij Iristech+.

Gelet op de praktische werkzaamheden met de EN 81-20 is het noodzakelijk een Nederlandstalige of Engelstalige kopie van de norm mee te brengen naar de opleiding. Optioneel kunt u zich voor deze opleiding een kopie van de EN 81-20 aanschaffen voor de sterk gereduceerde prijs van 100 euro i.p.v. 152 euro. 

Zie ook http://www.nbn.be/en/buying-standards/standards-packages voor het normenpakket Elevator Online.

Bij de aanvraag van subsidie via de KMO-portefeuille geldt enkel de deelnameprijs, niet de aankoop van de norm EN 81-20.

Was dit artikel nuttig?