Webcast: 'Betalingsuitstel van ondernemingskredieten in tijden van COVID-19' | Agoria

Webcast: 'Betalingsuitstel van ondernemingskredieten in tijden van COVID-19'

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/04/20 door Tom De Wit
Heel wat bedrijven ondervinden plots liquiditeitsproblemen of andere financiële moeilijkheden ten gevolge van het COVID-19-virus. Gelukkig is er hulp voorhanden. Agoria en Febelfin maakten een webcast waarin ze toelichting geven over de regels en voorwaarden om een betalingsuitstel van ondernemingskredieten te verkrijgen.

Agoria en Febelfin sloegen de handen in elkaar voor een webcast over de praktische werking van de regeling van het betalingsuitstel van ondernemingskredieten die de overheid en de bankensector samen hebben uitgewerkt om bedrijven die ten gevolge van de coronacrisis in financiële problemen komen, te ondersteunen. 

Zoals u weet, heeft de financiële sector zich geëngageerd om levensvatbare niet-financiële bedrijven en zelfstandigen met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis uitstel van betaling te geven tot en met 30 september 2020, zonder aanrekening van kosten. 

Tijdens de webcast wordt vermelde regeling toegelicht:

  • Welke sectoren, welke types van bedrijven en welke producten komen voor deze regelingen in aanmerking?
  • Wat is de definitie van een ‘levensvatbaar bedrijf’ en hoe zal de bank haar beoordeling voeren?
  • Hoe uw aanvraagdossier voorbereiden?
  • Bij wie kunnen ondernemingen aankloppen en hoe verloopt de procedure?

Klik hier om de webcast te bekijken (duurtijd 10 min)

De webcast is te volgen vanaf om het even welke locatie. Het enige wat u nodig heeft, is een pc met internetverbinding en een webbrowser (bij voorkeur Google Chrome).

Voor een digitale versie van de slides, klik hier 

Afbeelding

Deze webcast maakt deel uit van een reeks Agoria-initiatieven rond financiële dienstverlening voor bedrijven in solvabiliteitsproblemen. Zo werden er webinars inzake cashmanagement en verzekeringen in tijden van de coronacrisis gegeven. De opnames van deze webinars worden eerstdaags op de Agoria-website geplaatst.

Was dit artikel nuttig?