Normalisatie betreffende 'Oppervlakken met biocidale en antimicrobiële eigenschappen' | Agoria

Normalisatie betreffende 'Oppervlakken met biocidale en antimicrobiële eigenschappen'

Gepubliceerd op 07/04/21 door Dirk De Moor
Agoria is onlangs door het NBN erkend als sectorale operator voor ISO/TC 330 "Oppervlakken met biocidale en antimicrobiële eigenschappen".

Scope van ISO/TC 330:

Normalisatie van testmethodes die worden gebruikt om de biocidale prestaties en de doeltreffendheid van oppervlakken met antimicrobiële werking te beoordelen, met inbegrip van hun compatibiliteit met verschillende families van ontsmettings- en reinigingsmiddelen. Het doel van dergelijke methodes is om de biocidale werking (het onomkeerbaar inactiveren van micro-organismen) te beoordelen en om dit te onderscheiden van de biostatische werking (het afremmen van de groei van micro-organismen).

Het gaat om de beoordeling van oppervlakken met intrinsieke biocidale eigenschappen en van oppervlakken die zo zijn bewerkt dat ze in een normale omgeving voor mensen biocidale eigenschappen hebben. Er wordt uitsluitend gefocust op oppervlakken, ongeacht het uiteindelijke gebruik.

Dit is belangrijk voor medische en diergeneeskundige toepassingen, lucht- en ruimtevaart, landbouw, voeding, hygiëne en andere industriële domeinen, institutionele en huishoudelijke toepassingen.

Worden uitgesloten: toxicologische en ecotoxicologische methodes om oppervlakken te testen, desinfectieprocessen, antimicrobiële werking van textiel en poreuze producten (met inbegrip van schoeisel), fotokatalyse en nanotechnologieën.

De eerste (virtuele) plenaire vergadering is gepland op 13/04/2021 van 11.30 tot 13.30 uur.

Hebt u belangstelling om actief deel te nemen aan dit nieuwe normalisatiedomein of om de activiteiten te volgen? Neem dan contact op met dirk.demoor@agoria.be. Deelname aan normalisatiecomités die Agoria beheert is inbegrepen in de lidmaatschapsbijdrage van de federatie.

Was dit artikel nuttig?