ISO/TC 333 Lithium: strategisch businessplan | Agoria

ISO/TC 333 Lithium: strategisch businessplan

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/02/21 door Dirk De Moor
Lithium wordt steeds belangrijker en zowel het gebruik als de toepassingen ervan nemen voortdurend toe. Wat is in die context het doel van ISO/TC 333 en de inhoud van zijn strategisch businessplan? Hoe kan uw bedrijf deelnemen aan dit nieuwe normalisatiedomein? Ontdek het hier.

Lithium wordt gebruikt in batterijen (65%), keramiek en glas (18%) en smeervetten (5%), bij de productie van polymeren (3%), als gietpoeder voor continugieten (3%), voor luchtbehandeling (1%) en andere toepassingen (5%). Vooral het gebruik als batterijmateriaal groeit sterk, wat samenhangt met de verwachte toename van elektrische mobiliteit.

Doel van ISO/TC 333

  • Een gemeenschappelijke terminologie bepalen
  • Normen voor test- en analysemethodes vaststellen, zoals voor
    • chemische analyses
    • testmethodes m.b.t. fysische eigenschappen
    • testmethodes m.b.t. elektrochemische eigenschappen van lithiumkathodematerialen
  • Recycling en hergebruik

Om vlot zaken te kunnen doen, moeten we een gemeenschappelijke taal spreken en moeten we overeenstemming hebben bereikt over methodes om het materiaal in de waardeketen te testen. Aangezien wordt verwacht dat veel lithium afkomstig zal zijn van batterijen einde levensloop, zijn ook recycling en hergebruik belangrijke aspecten, evenals de eigenschappen van het gerecyclede materiaal.

Openbare raadpleging

ISO/TC 333 houdt momenteel een openbare raadpleging over zijn strategisch businessplan 

Afbeelding
. Dit strategisch businessplan bevat een beschrijving van de businessomgeving en een marktanalyse van de huidige lithiumwinning en -verwerkingsactiviteiten. Daarnaast wordt ook voorgesteld om de werkzaamheden in acht werkgroepen te organiseren.

 

Afbeelding

Om mee te werken op dit nieuwe normalisatiedomein of als u opmerkingen hebt i.v.m. het strategisch businessplan kunt u contact opnemen met dirk.demoor@agoria.be.

Was dit artikel nuttig?