ETSI publiceert testspecificatie voor consumer IoT cybersecuritynorm | Agoria

ETSI publiceert testspecificatie voor consumer IoT cybersecuritynorm

Afbeelding
Gepubliceerd op 12/11/21 door Marc Cumps
ETSI, de Europese telecommunicatie-normalisatieorganisatie, heeft onlangs de testspecificatie gepubliceerd die toelaat om te beoordelen of apparaten beantwoorden aan hun bestaande norm voor cybersecurity van IoT-consumentenproducten.

ETSI heeft de testspecificatie gepubliceerd voor de bestaande ETSI EN 303 645, een toonaangevende norm voor cybersecurity van IoT-consumentenproducten. Deze testspecificatie, ETSI TS 103 701, beschrijft hoe een conformiteitsbeoordeling op een gestructureerde en uitgebreide manier wordt uitgevoerd. Hiermee kunnen organisaties via zelfevaluaties of via testlaboratoria beoordelen of hun apparaten voldoen aan ETSI EN 303 645.

ETSI EN 303 646, een norm die vorig jaar werd gepubliceerd, is bedoeld om grootschalige, veel voorkomende aanvallen op slimme apparaten, te voorkomen. De norm werd uitgewerkt samen met industrie, academici, testinstituten en overheidsinstanties. Aangezien meerdere organisaties, zowel in de publieke als in de private sector, certificerings- en labelingsschema’s ovewegen of ontwikkelen voor cybersecurity van consumentenproducten, was er nood aan een testspecificatie. De testspecificatie ETSI TS 103 701 zal helpen om de evaluatiemethodologieën te harmoniseren en organisaties te ondersteunen voor hun interne beveiligingsprocessen.

Was dit artikel nuttig?