Clarisse Ramakers komt in mei 2021 aan het hoofd van Agoria Wallonie | Agoria

Clarisse Ramakers komt in mei 2021 aan het hoofd van Agoria Wallonie

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/03/21
Vanaf 1 mei wordt Clarisse Ramakers directeur-generaal van Agoria Wallonie. Ze neemt dan in die functie het roer over van Dominique Demonté, die het team Context van Agoria gaat leiden. Welkom Clarisse!

Afbeelding

Een vrouw die de Waalse technologiebedrijven gaat helpen en begeleiden en hun belangen zal behartigen ... kon het nieuws nog beter op deze Internationale Vrouwendag? Clarisse is afkomstig van Villers-le-Bouillet bij Huy, heeft drie jongens, is dol op hardlopen en woont al twintig jaar in Luik. Ze omschrijft zichzelf graag als een "echte Waalse". Vanaf 1 mei gaat ze aan de slag als opvolgster van de huidige directeur-generaal van Agoria Wallonie, Dominique Demonté.

Clarisse Ramakers is juriste van opleiding, heeft een master Bedrijfsbeheer en staat ondernemingen al verschillende jaren bij, met name bij het Waalse Agence pour l’Entreprise et l’Innovation en de voorbije vijf jaar ook als directeur van de lobbyafdeling van de UCM. Ze heeft dus een uitstekende kennis van de Waalse institutionele en politieke kringen en zal haar vele contacten ten dienste kunnen stellen van de lidbedrijven van Agoria.

Clarisse Ramakers: "Deze nieuwe opdracht bij Agoria Wallonie biedt mij de kans om meteen in de toekomstige uitdagingen voor de ondernemingen te duiken. Want de crisis die we nu doormaken leek ons in het begin misschien wel wat te verlammen, maar ze mag ons zeker niet tegenhouden om na te denken over de uitdagingen van morgen. Integendeel, we moeten de kansen die zich aandienen grijpen om een sprong vooruit te maken."

Clarisse zal dus de fakkel overnemen van Dominique Demonté, die directeur wordt van het Context-team van Agoria: "Ik ben blij dat Clarisse mij opvolgt aan het hoofd van Agoria Wallonie. Haar contacten hoeven zeker niet onder te doen voor de mijne en ze is vastberaden om Wallonië sterker te maken. Haar overtuiging van de essentiële rol die de ondernemingen in de ontwikkeling van het Gewest spelen, zal een grote drijfveer zijn om zich voor onze leden in te zetten. Met haar kennis van het ecosysteem is ze er zich ook goed van bewust hoe belangrijk partners wel zijn om die doelstelling te bereiken. Kortom, ze beschikt over alle professionele en menselijke kwaliteiten voor de functie. Ik ben ervan overtuigd dat ze onze leden heel veel te bieden heeft en dat ze met veel zin zal werken in onze organisatie!"

Clarisse, die naar eigen zeggen ooit nog getwijfeld heeft tussen een rechtenstudie en een ingenieursopleiding, beschouwt haar niet-technologische profiel als een troef in haar toekomstige rol: "Om de politieke wereld te beïnvloeden, moet je buiten het louter technologische kader kunnen treden en de thema's die je verdedigt in gewone taal kunnen overbrengen. Net omdat ik geen ingenieur ben, kan ik de zaken zo bekijken en kan ik technologie begrijpelijk en aanvaardbaar maken voor iedereen die niet per se in die wereld zit."

Was dit artikel nuttig?