Blueberry, nieuwe industriële Belgische groep in lucht- en ruimtevaartindustrie | Agoria

Blueberry, nieuwe industriële Belgische groep in lucht- en ruimtevaartindustrie

Afbeelding
Gepubliceerd op 29/06/20
Sabena Aerospace en SABCA, twee leden van Agoria Aeronautics en Agoria FLAG, vormen sinds kort een nieuwe industriële Belgische groep in de lucht- en ruimtevaartindustrie. "Het is altijd al een grote ambitie geweest om de krachten van verschillende bedrijven te bundelen ten voordele van een sterke lucht- en ruimtevaartindustrie in België. Ik ben erg trots dat we dit nu voor mekaar hebben gekregen,” aldus Stéphane Burton, CEO van Blueberry en Sabena Aerospace.

De deal heeft betrekking op de overdracht van de SABCA-aandelen van Dassault Belgique Aviation aan de nieuwe holding “Blueberry”, waarvan Sabena Aerospace en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij aandeelhouder zijn. Blueberry richt zich op de duurzame ontwikkeling van haar participaties door het samenbrengen van toekomstgerichte en hoogtechnologische bedrijven. 

Met het samenbrengen van Sabena Aerospace en SABCA, twee referenties uit de lucht- en ruimtevaartindustrie, wordt de basis gelegd van een duurzaam ecosysteem waarbij complementaire activiteiten, gedeelde marktkennis en een geoptimaliseerde industriële organisatie zorgen voor een versterking van beide bedrijven. SABCA is gespecialiseerd in de productie van hoogtechnologische onderdelen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en in MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) van militaire vliegtuigen. Dit vormt een sterke aanvulling op het aanbod van Sabena Aerospace, een internationale MRO-speler die de passagiers- en vrachtluchtvaartmaatschappijen en luchtmachten ondersteunt bij het onderhoud van hun vloot.

Sabena Aerospace en SABCA zijn allebei lid van Agoria Aeronautics en Agoria FLAG ("Flemish Aerospace Group"). Onze bedrijfsgroep FLAG richt zich tot alle Vlaamse Agoria-lidbedrijven, academici, kennisinstellingen en onderzoekscentra die activiteiten ontplooien in de luchtvaartindustrie en biedt hen ondersteuning voor het stimuleren van innovatie en voor de co-creatie van regionale, interregionale en internationale samenwerkingsverbanden. Kerntaken van de FLAG-werking zijn netwerken, het verstrekken van toegang tot bepaalde markten en introducties, strategische informatie, trends en industrie expertise, alsook advies en begeleiding bij luchtvaartgerelateerde subsidies. FLAG vertegenwoordigt onze leden ook bij de regionale en federale overheden.

Voor meer informatie over FLAG, contacteer Luc Stultjens (Luc.Stultjens@Agoria.be of +32 2 706 79 92).

Was dit artikel nuttig?