Agoria Vlaanderen is #meemetdestroom en partner in de nieuwe communicatiecampagne over de energietransitie van de Vlaamse overheid | Agoria

Agoria Vlaanderen is #meemetdestroom en partner in de nieuwe communicatiecampagne over de energietransitie van de Vlaamse overheid

Afbeelding
Gepubliceerd op 21/10/21 door Ruth Lambrechts
53% van de Vlamingen kent het begrip ‘energietransitie’ niet en 40% van hen denkt dat zij er persoonlijk niet aan kunnen bijdragen. 68% van de Vlamingen geeft ook aan dat zij er meer informatie over wil. Daarom slaat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir de handen in elkaar met talloze spelers actief op de Vlaamse energiemarkt om de Vlaming en de energietransitie dichter bij elkaar te brengen.

Op donderdag 21 oktober hebben Vlaams minister van Energie Zuhal Demir, het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) en Fluvius samen met 17 partners (waaronder Agoria Vlaanderen) de communicatiecampagne Meemetdestroom.be voorgesteld. De campagne moet de Vlaming een duidelijker beeld geven over hoe hij zelf een steentje kan bijdragen om tot een klimaatneutraal energiesysteem te komen. Ze zal in een tweede fase ook focussen op de cruciale rol die de digitale energiemeters van Fluvius daarin spelen.

De energietransitie is voor Agoria cruciaal om de verdere klimaatverandering tegen te gaan. Naast een maatschappelijke transitie is het ook een technologische transitie die onze maatschappij structurele vooruitgang zal brengen door de ontwikkeling en toepassing van verschillende slimme energietechnologieën, die uiteindelijk ook de burger meer welvaart en ook comfort zullen brengen. Denk bijvoorbeeld aan het slim aansturen van verwarming en koeling rekening houdend met de weersvoorspelling, verwachte bezettingsgraad, dynamische energieprijzen, etc. Een initiatief zoals deze campagne, die de technologische mogelijkheden om zuiniger, slimmer en groener energie te gebruiken dichter bij de burger brengt, is iets wat Agoria als technologiefederatie alleen maar kan ondersteunen.

Op meemetdestroom.be vindt u alle info over de energietransitie, initiatieven van de overheid en tips om zelf zuiniger, slimmer en groener energie te gebruiken. De campagne is gestart op 21 oktober en loopt gedurende 4 weken op de Vlaamse televisiezenders, op digitale affiches in de stations en op diverse online platformen en sociale media.

Campagne Mee met de Stroom - Voorstelling partners from Fluvius on Vimeo.

Was dit artikel nuttig?