Bart Steukers CEO van Agoria | Agoria

Bart Steukers CEO van Agoria

Afbeelding
Bart Steukers
Gepubliceerd op 01/04/21
Bart Steukers is vanaf vandaag CEO van Agoria. Bart, die een diploma handelsingenieur en een MBA op zak heeft, werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Hij zette de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en maakindustrie, gaf mee vorm aan het studiecentrum en coördineerde de belangenbehartiging. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Unisys, waar hij opklom tot General Manager Continental Europe, en achttien jaar bij IBM als Public Sector Executive voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast is Bart nog een tijdlang business angel geweest.

 

Afbeelding

'Die grote affiniteit met de technologiesector en zijn betrokkenheid bij Agoria vormden belangrijke elementen voor de raad van bestuur om hem te benoemen', zegt voorganger Marc Lambotte die vandaag met pensioen gaat. 'Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij ‘Be The Change’, ons project rond de toekomst van de arbeidsmarkt, heeft uitgebouwd. Dankzij dat project liggen de recepten voor de relance van de arbeidsmarkt nu al op tafel. We weten perfect welke jobs tegen 2030 zullen verdwijnen, welke erbij komen en wie zich best bij- of omschoolt.’

Vaccinatiecampagne

Bart leidt de federatie van een gevarieerde sector: “Hier komt mijn interesse voor start-ups, klimaat en arbeidsmarkt samen. Zo neemt de vraag naar hooggekwalificeerde profielen een hoge vlucht, maar moeten we ook heel veel inactieve mensen naar werk toeleiden. Neem daar de COVID-crisis bij en het is nu wel het moment om een steen in de rivier te verleggen. Zo ondersteunt Agoria actief de vaccinatiecampagnes van de overheid. Onze leden kunnen een gepersonaliseerde affiche of afbeelding maken om hun collega’s of netwerk aan te moedigen zich te laten inenten.”

Coronascan

Agoria stelt het volledige bedrijfsleven sinds kort trouwens een scan ter beschikking. “Dit is een belangrijk criterium om te weten of je als bedrijf goed bezig bent in de strijd tegen corona”, zegt Bart. “Daar waar telewerk niet honderd procent mogelijk is, bieden we de bedrijven een gratis scan aan, de Covid Industry Risk Scan, waarmee je kan testen of je coronaproof werkt. Die heeft de toets van de sociale inspecties al verschillende keren met succes doorstaan. Meer dan 500 technologiebedrijven gebruikten onze scan al, zoals Atlas Copco en FIB Belgium.”

Lees hier 

Afbeelding

het volledige artikel van Trends (1/4/21). Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden.

Was dit artikel nuttig?