Embracing technology, embracing ambition | Agoria

Embracing technology, embracing ambition

Afbeelding
Agoria
Gepubliceerd op 24/09/16 door Sibylle Dechamps

“It’s kind of fun to do the impossible.” De uitspraak wordt officieel toegeschreven aan Walt Disney, maar ze past eigenlijk net zo goed bij de geestdrift die ik dagelijks zie bij heel wat bedrijfsleiders in eigen land. Ze zijn innovatief en creatief, ze koppelen visie en inzicht aan durf en daadkracht. Hun doel? Bouwen aan vooruitgang, aan welvaart en aan een betere wereld voor ons allemaal.

En zo kom ik meteen bij de reden waarom ik hier de loftrompet steek over onze ondernemers. Bij het openen van deze septemberblog hebt u waarschijnlijk gemerkt dat Xpress vandaag in een nieuw kleedje zit. Onze frisse nieuwe huisstijlkleur, ‘electric blue’ voor de kenners, gaat hand in hand met een nieuw logo en de nieuwe baseline “Embracing technology, embracing ambition”. Samen zijn die explicieter dan ooit een uiting van onze belofte aan ondernemers, en in het bijzonder aan de technologisch geïnspireerde bedrijven ons land:

Agoria is de organisatie die als een ‘trailblazer’ het pad baant voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven.

Waarom deze restyling? We beseffen maar al te goed dat de maatschappelijke uitdagingen tegenwoordig zeer talrijk zijn. Denk maar aan het mobiliteitsvraagstuk, de zorg voor het  milieu en onze energievoorziening, de veiligheidsproblematiek, de toenemende vergrijzing en de impact daarvan op onze gezondheidszorg,… Maar tegelijk zagen we nooit eerder zoveel reële of realistisch denkbare mogelijkheden om voor elk van die uitdagingen een oplossing te vinden. Dankzij technologie en dankzij technologisch ondernemerschap. Met onze nieuwe huisstijl onderstrepen we dat Agoria technologie omarmt die meer welvaart en welzijn creëert, en dat we ambitie omarmen die ervoor zorgt dat de dromen over zulke vooruitgang werkelijkheid worden.

Zoals u van ons gewend bent, zullen we ook na de traditionele hervatting van de parlementaire activiteiten in september blijven ijveren voor een optimaal ondernemingsklimaat. Nog duidelijker dan vroeger zullen we ons daarbij opwerpen als organisatie die waakt over de actualiteit, standpunten verdedigt waar nodig en constructieve oplossingen aandraagt waar anderen tekortschieten. Omdat het in ons DNA zit. Omdat onze ondernemers het verdienen.

Marc Lambotte
CEO Agoria
https://twitter.com/MarcLambotte

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's