Coronavirus en uw bedrijf: inspirerende initiatieven | Agoria

Coronavirus en uw bedrijf: inspirerende initiatieven

Afbeelding
Gepubliceerd op 24/03/20 door Sibylle Dechamps
Tijdens deze coronacrisis ontstaan er verschillende inspirerende initiatieven binnen onze lidbedrijven of andere organisaties, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, om het zorgpersoneel te ondersteunen, of de continuïteit van de activiteiten van onze Belgische bedrijven te verzekeren. Ontdek ze hier!

Afbeelding

Telecomoperator Citymesh brengt kustdrukte slim in kaart

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, dringen creatieve oplossingen zich op. Zo wordt deze zomer aan de kust heel wat volk verwacht. Citymesh, lid van Agoria, ontwikkelde een applicatie die de hoeveelheid toeristen duidelijk én privacyproof in kaart brengt.

Lees meer

Afbeelding

Opal Solutions helpt Clinique Saint-Luc (Bouge) om COVID-19-crisis digitaal te managen

Ontdek hier hoe Agoria-lidbedrijf Opal Solutions de Clinique Saint-Luc (Bouge) hielp om de COVID-19-crisis digitaal het hoofd te bieden.

Lees meer

Afbeelding

Digitale oplossingen om snel (veiligheids)richtlijnen en updates daarvan te verspreiden op de werkvloer

Om een veilige en langdurige terugkeer naar de bedrijven te kunnen garanderen, zijn goede communicatie en samenwerking nodig tussen werkgevers en werknemers. Digitale technologie biedt een oplossing.

Lees meer

Afbeelding

Brussels hacks the crisis: doe mee

Agoria Brussel steunt de oproep van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het CIBG en Brussels minister van Digitalisering Bernard Clerfayt om innovatieve ideeën in te dienen waardoor Brussel post-corona een nog bruisender stad kan worden dan ze nu al is. Bekijk de video!

Lees meer

Afbeelding

Virtual RE-START Event toont de weg naar een 'nieuw normaal' voor de sport- en entertainmentsector

De coronacrisis heeft een zware impact op de Sports & Entertainment-sector, omdat zeer veel evenementen werden uitgesteld of zelfs afgelast. Maar de bedrijven zijn zeker niet bij de pakken blijven zitten. Tijdens het Virtual RE-START Event op 8 juni passeerden verschillende spelers de revue met inventieve oplossingen voor de relance van de branche.

Lees meer

Afbeelding

Bioracer produceert razendsnel beschermingsmiddelen voor zorgsector

Een van de bedrijven die een rol van betekenis spelen in de strijd tegen COVID-19, is Agoria-lidbedrijf Bioracer. De Belgische producent van wielerkleding paste na de uitbraak van het coronavirus zijn productielijnen aan om mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s) te maken.

Lees meer

Afbeelding

Duizenden extra COVID-19-tests dankzij samenwerking tussen Waalse publieke en private actoren

De Universiteit van Luik heeft een techniek ontwikkeld die de grootschalige detectie van SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, mogelijk maakt. Om tot 5000 PCR-tests per dag te kunnen uitvoeren, wordt samengewerkt met o.a. de MecaTech Pool en Sirris, dat insprong voor de productie van de vereiste multititerplaten.

Lees meer

Afbeelding

Geosparc ondersteunt heropstart horeca met efficiënte software

Sinds deze week is de horeca opnieuw actief. Agoria-lidbedrijf Geosparc ontwikkelde een app om de aanvraagprocedures voor de uitbreiding van terrasruimte aanzienlijk te versnellen en verbeteren. Verschillende stadsbesturen maken er al gebruik van.

Lees meer

Afbeelding

VLAIO maakt gebruik van RPA om corona-hinderpremie in enkele weken online en uitbetaald te krijgen

De voordelen van automatisering zitten overal. Zo moest VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, bij de uitbraak van COVID-19 in ons land een snelle manier vinden om de vele aanvragen voor corona-hinderpremies versneld te kunnen verwerken. De Robotic Process Automation (RPA) technologie van UiPath, geïmplementeerd in samenwerking met DXC Technology Technology, bracht een oplossing.

Lees meer

Afbeelding

Plug-In Session: 'Virtual RE-START Event' - Hosted by Painting with Light & Powered by NEP Belgium

Hoe kunnen technologische oplossingen de Sports & Entertainment-sector helpen om op een veilige, goede en comfortabele manier te herstarten. Volg op 9 juni het Virtual RE-START Event.

Lees meer

Afbeelding

The Beacon lanceert het project "New Work"

Het wordt duidelijk dat onze werkplek niet meer dezelfde zal zijn als vroeger. Desinfecterende gel en mondmaskers zijn intussen een bekend beeld. Maar er is méér nodig om de werkvloer helemaal weerbaar te maken. Technologie zal hierbij een belangrijke rol spelen. The Beacon wil een voortrekker zijn op dit vlak, en zet daarom het project "New Work" op.

Lees meer

Afbeelding

Econocom helpt ENGIE Stichting om 120 laptops te schenken aan jongeren met IT-noden

Econocom heeft de ENGIE Stichting geholpen om 120 laptops te schenken aan jongeren met IT-noden. De computers zullen ten goede komen aan 12 scholen die tijdens de coronacrisis online onderwijsplatforms hebben opgezet voor kansarme jongeren.

Lees meer

Afbeelding

Belgisch 3D-printbedrijf Ziggzagg klaar om het tekort aan COVID-19-neusswabs weg te werken

“Als lid van het HP DMN (Digital Manufacturing Network), een wereldwijd netwerk van 3D-printexperten die gebruikmaken van HP’s Multijet Fusion-technologie, kunnen wij met onze capaciteit het bestaande tekort van 180.000 test swabs per week wegwerken”, zegt Stijn Paridaens, CEO van Agoria-lidbedrijf ZiggZagg.

Lees meer

Afbeelding

Technology Clubs van Agoria tijdens en na de coronacrisis

Het coronavirus heeft de geplande activiteiten van onze Technology Clubs en hun leden danig verstoord. Ze zijn echter niet bij de pakken blijven zitten. What’s cooking @ the Clubs?

Lees meer

Afbeelding

BeWell Innovations ontlast de zorgsector met een COVID-19-kiosk

De coronacrisis zet nog altijd heel wat druk op de Belgische zorgsector. De Vlaamse start-up en Agoria-lid BeWell Innovations ontwierp een COVID-19-kiosk in de strijd tegen het coronavirus.

Lees meer

Afbeelding

BEA helpt supermarkten om social distancing te garanderen dankzij lasertechnologie.

Lees meer

Afbeelding

Slimme patch om coronapatiënten op afstand te volgen

Om coronapatiënten beter te kunnen volgen, heeft een consortium van zeven medische en technologiebedrijven een slimme patch ontwikkeld waarmee de ademhaling, hartslag en lichaamstemperatuur vanop afstand kunnen worden gemeten.

Lees meer

Afbeelding

BluePoint garandeert veilige 1,5m meetings

Agoria Real Estate meldt dat de BluePoint congres- en vergadercentra in Brussel, Antwerpen en Luik hun huisregels, zaalopstelling en dienstverlening hebben aangepast aan de officiële richtlijnen ter bestrijding van het COVID-19-virus. U kunt er dus in een veilige omgeving terecht voor al uw vergaderingen.

Lees meer

Afbeelding

3D-printen voor de medische sector: 3 belangrijke informatiebronnen.

Lees meer

Afbeelding

Luikse start-up Osimis in hart van strijd tegen coronavirus

Medische beelden snel kunnen delen, bv. om de screening van patiënten te versnellen, is cruciaal in de strijd tegen het coronavirus. De technologie van de Luikse start-up Osimis maakt het mogelijk. Het bedrijf zag het gebruik ervan door ziekenhuizen wereldwijd dan ook fors toenemen.

Lees meer

Afbeelding

Team Industries toont het beste van zichzelf: blijven draaien in volle crisis mét de nodige voorzorgen

Lees meer

Afbeelding

E-learning modules rond safety en corona ter beschikking bij UNI-Learning

In deze woelige tijden wil UNI-Learning met zijn digitale leerplatform FLOWSPARKS® zijn steentje bijdragen door het creëren, verspreiden en wijzigen van digitale (leer)materiaal.

Lees meer

Afbeelding

Wearables en digitale technologie om economische activiteiten veilig herop te starten

Wist u dat heel wat Belgische bedrijven knappe digitale toepassingen ontwikkelden die de economische heropstart kunnen ondersteunen? Het gaat o.a. om oplossingen op het vlak van social distancing monitoring, lokale contact tracing en automatische temperatuurdetectie. Een greep uit het aanbod!

Lees meer

Afbeelding

Webinar: 'Digital Skills & Jobs pledges' - Durven meebouwen voor morgen

Saskia Van Uffelen, vice-president Benelux bij Gfi en Digital Champion voor België, nodigt u uit om mee te doen aan de Europese oproep van de Digital Skills and Jobs Coalition om maximaal digitale vaardigheden te ontwikkelen. Tekst en uitleg krijgt u tijdens een gratis webinar op 30 april.

Lees meer

Afbeelding

DigitalForYouth herhaalt oproep om laptops voor thuisonderwijs en bewijst dat de circulaire economie werkt

Lees meer

Afbeelding

Port of Antwerp test slimme armband tegen coronabesmetting op de werkvloer

De veiligheidsarmband in kwestie werd ontwikkeld door Agoria-lidbedrijf Rombit. Het toestel waakt o.a. over de toepassing van social distancing.

Lees meer

Afbeelding
Remote working

Enghouse Interactive maakt videoconferencing extra laagdrempelig

Enghouse Interactive stelt zijn Vidyo-platform voor videoconferencing tijdelijk gratis ter beschikking van organisaties.

Lees meer

Afbeelding
Jeroen Franssen

#LeerInUwKot: opleidingen voor een digitale relance vindbaar met één klik

Met kennisondersteuning van Agoria ontwikkelde lidbedrijf Radix een zoekmachine onder de noemer ‘Leer in uw kot’. Deze tool maakt het mogelijk om wereldwijd digitale opleidingen te zoeken die inspelen op de 27 competenties van het DigiSkills Passport.

Lees meer

Afbeelding

Agoria wil met één corona-app het virus volgen en bestrijden

Agoria pleit voor de ontwikkeling van een app die kan waarschuwen als we in de buurt geweest zijn van iemand die positief is getest op het coronavirus.

Lees meer

Afbeelding

Audi Brussels en CN Rood helpen VUB-studenten bij de productie van beademingstoestellen

Lees meer

Afbeelding

LASEA ontwikkelt toestel om chirurgische maskers te desinfecteren

LASEA heeft een toestel ontwikkeld om chirurgische maskers te desinfecteren. Een eerste systeem zal tegen het einde van de maand worden geleverd aan het CHU in Luik.

Lees meer

Afbeelding

Veldeman levert noodinfrastructuur in kader van coronacrisis

Tentenspecialist Veldeman, lid van Agoria’s Sports & Entertainment Technology Club, heeft onlangs een grote voorraad professionele tenten vrijgemaakt om ziekenhuizen en andere essentiële diensten in het land te ondersteunen in de strijd tegen COVID-19.

Lees meer

Afbeelding

Econocom en Telenet slaan de handen in mekaar om isolement in ziekenhuizen en woonzorgcentra te doorbreken met gratis tv-aanbod en smartphones.

Lees meer

Afbeelding

'Data against Corona': leg uw Mobile Health-project voor aan de Taskforce

Als gevolg van de COVID-19-crisis zien steeds meer ‘mobile health’-initiatieven het licht. Heeft u zelf ook een app ontwikkeld die kan helpen in de strijd tegen het coronavirus? Leg hem voor aan de Taskforce 'Data & Technology against Corona'.

Lees meer

Afbeelding

I-care remt verspreiding van COVID-19 af dankzij systeem dat lichaamstemperatuur meet

Ons lidbedrijf I-care beschermt zijn werknemers en klanten met een systeem dat met behulp van een infraroodcamera contactloos de lichaamstemperatuur meet.

Lees meer

Afbeelding

Festo toont leraren en studenten de weg naar simulatiesoftware

Om ertoe bij te dragen dat leerlingen en scholieren na de paasvakantie hun leertraject productief kunnen voortzetten, biedt Agoria-lidbedrijf Festo Belgium tijdelijk gratis licenties aan van simulatieprogramma’s voor pneumatica, hydraulica en elektrotechniek.

Lees meer

Afbeelding

Corona: omzendbrief schept kader om tekort aan medische hulpmiddelen weg te werken

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten heeft een omzendbrief gepubliceerd die een kader creëert voor de productie en herwerking van medische hulpmiddelen.

Lees meer

Afbeelding

#SaveOurEconomy: betaal facturen op tijd en steun onze economie

Samen met Agoria lanceert het VBO een oproep aan alle bedrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen en elkaar zoveel mogelijk te steunen, door alle openstaande facturen en betaalopdrachten volgens afspraak te honoreren. #SaveOurEconomy

Lees meer

Afbeelding

LEAD Belgium en Circular.Brussels willen 100 laptops ter beschikking stellen van de Brusselse studenten

Lees meer

Afbeelding

dFakto en Penbox creëren platform voor crisisbeheer in het UVC Brugmann

De coronacrisis brengt voor ziekenhuizen heel wat organisatorische uitdagingen met zich mee. Het UVC Brugmann in Brussel wordt daarbij geholpen door een nieuw digitaal platform, opgezet door dFakto en Penbox.

Lees meer

Afbeelding

Beschikbaarheid COVID-19-gerelateerde ISO- en IEC-normen

In het kader van de COVID-19-crisis hebben de internationale normalisatieorganisaties ISO en IEC een aantal relevante internationale normen gratis toegankelijk gemaakt.

Lees meer

Afbeelding

Siemens Healthineers lanceert testkit voor COVID-19-coronavirus

Siemens Healthineers heeft ten behoeve van onderzoekers wereldwijd een testkit voor het opsporen van SARS-CoV-2, de oorzaak van COVID-19, op te sporen.

Lees meer

Afbeelding

Hoe cyberveilig is uw bedrijf? Laat het gratis in kaart brengen

Heel wat cybercriminelen misbruiken de moeilijke situatie waarin veel bedrijven zich vandaag bevinden om hun slag te slaan. In samenwerking met Agoria, het VBO en het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB) geeft Bitsight daarom 1.000 bedrijven uitzonderlijk de kans om gratis hun cyberveiligheidsniveau te laten testen.

Lees meer

Afbeelding

Dobco stelt radiologen in staat om van thuis uit medische verslagen op te stellen en te versturen

Agoria-lidbedrijf Dobco Medical Systems, een specialist in cloudoplossingen voor medische beeldvorming, helpt radiologen in de strijd tegen COVID-19.

Lees meer

Afbeelding

Saey spreekt internationaal netwerk aan voor inzameling mondmaskers

Agoria-lidbedrijf SAEY, staaldistributeur uit Kortrijk, heeft zijn internationaal netwerk aangesproken om mondmaskers in te zamelen voor zorgpersoneel. Mooi initiatief!

Lees meer

Afbeelding

IBM en Cisco helpen scholen met afstandsonderwijs

Veel scholen hebben amper of geen ervaring met videoconferencingtools. Bovendien schuilt niet in alle leerkrachten een 'geek'. IBM en Cisco bundelen de krachten om hulp te bieden.

Lees meer

Afbeelding

Kiswe zorgt mee voor eerste virtuele Ronde van Vlaanderen

Gisteren werd de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen gereden. “De Ronde 2020: The Lockdown Edition” was een gezamenlijk initiatief van Flanders Classics, Bkool,Sporza en… Agoria-lidbedrijf Kiswe.

Lees meer

Afbeelding

Nieuw meldpunt voor Agoria-leden met financiële problemen ten gevolge van corona

Agoria heeft een meldpunt geopend voor lidbedrijven die ten gevolge van de coronacrisis financiële problemen ondervinden of verwachten.

Lees meer

Afbeelding

INFOGRAFIEK - Help onze zorgverleners!

Agoria herhaalt zijn oproep aan bedrijven om beschermingsmateriaal te doneren! Het UZ Gent, bijvoorbeeld, liet ons weten heel dringend op zoek te zijn naar handschoenen.

Lees meer

Afbeelding

Artificiële intelligentie toegepast op CT-scans van de longen voor een snelle diagnose van COVID-19

Robovision, een Gentse leverancier van AI-oplossingen, werkt mee aan een Europees onderzoeksproject om CT-scans van longen te analyseren met behulp van artificiële intelligentie en zo sneller COVID-19-besmettingen op te sporen.

Lees meer

Afbeelding

Wallonië werkt aan productie en ontsmetting van chirurgische maskers

Wallonië gaat, o.a. in samenwerking met enkele lidbedrijven van Agoria, een systeem opzetten voor de productie en ontsmetting van beschermende mondmaskers.

Lees meer

Afbeelding

Sterke initiatieven uit de telecomsector in de strijd tegen het coronavirus

Hoe zouden we de coronacrisis doorkomen zonder betrouwbare communicatienetwerken? Bijzonder moeilijk. Enkele knappe initiatieven van bedrijven uit de telecomsector.

Lees meer

Afbeelding

Frederik-Wauters-CEO-van-ESRI-Belux-Deze-crisis-zet-ons-ertoe-aan-om-onszelf-opnieuw-uit-te-vinden

Welke rol kan de sector van geodata spelen in de strijd tegen het coronavirus? We vroegen het aan Frederik Waûters, CEO van ESRI Belux.

Lees meer

Afbeelding

LVD en VIVES werken samen tegen coronavirus

Deurklinken blijken een grote bron van besmetting. Agoria-lidbedrijf LVD Company en hogeschool VIVES vonden een oplossing. Een knap initiatief!

Lees meer

Afbeelding

Mobiele telecomoperatoren dragen bij in de strijd tegen corona.

Zo stellen ze geanonimiseerde gebruikersdata en expertise gratis ter beschikking van de Data Against Corona Taskforce, die deze informatie gebruikt in de strijd tegen het coronavirus. Ideeën van snel inzetbare use cases blijven welkom!

Lees meer

Afbeelding

MolenGeek zoekt laptops voor thuisonderwijs en andere Brusselse initiatieven

MolenGeek, een Brusselse incubator en coding school die ondernemerschap en talentontwikkeling bij jongeren stimuleert, is dringend op zoek naar recente tweedehands laptops voor leerlingen en scholen die tijdens de coronacrisis e-learning-initiatieven willen opzetten.

Lees meer

Afbeelding

CBlue connecteert meer dan 120.000 gebruikers op zijn e-learningplatform

Agoria-lidbedrijf CBlue heeft een e-learningplatform uitgerold dat in de huidige crisissituatie voor pedagogische continuïteit zorgt in Frankrijk. In minder dan 48 uur schreven meer dan een miljoen gebruikers zich in en waren er bij momenten meer dan 120.000 simultane gebruikers.

Lees meer

Afbeelding

10.000 laptops gezocht voor kansarme leerlingen

Heeft uw bedrijf recente, gebruikte laptops op overschot? Schenk ze aan de inzamelactie van DigitalForYouth.be en de Koning Boudewijnstichting. Zij zoeken dringend 10.000 laptops voor scholieren die momenteel thuis moeten studeren, maar geen laptop hebben om taken te maken.

Lees meer

Afbeelding

Strijd tegen Covid-19 : Bedankt!

De oproep van Agoria om beschermingsmateriaal voor zorgpersoneel te schenken, is niet in dovemansoren gevallen. Mondmaskers, handschoenen, overalls, veiligheidsbrillen, hoofdkapjes,…. De Belgische technologiebedrijven hebben een hart van goud. Dankuwel & keep going!

Lees meer

Afbeelding

Baanbrekend idee om COVID-19 te bestrijden?

Het Vlaams Super Computer centrum (VSC) is een consortium van 5 Vlaamse universiteiten die elk een aantal supercomputers beheren. Zij stellen deze ter beschikking om COVID-19 te bestrijden.

Lees meer

Afbeelding

Digitale technologie helpt België coronacrisis overwinnen

Digitale technologie kan België helpen om de coronacrisis te overwinnen. Hiervoor zijn in zowel Vlaanderen als Wallonië acties ondernomen.

Lees meer

Afbeelding

Waarom zeep echt helpt

Creax, een onderzoeksgedreven innovatiebureau, wenst bij te dragen aan een efficiënte strijd tegen corona door onderbouwde en op onderzoek gebaseerde inzichten en eventuele aanbevelingen te publiceren.

Lees meer

Afbeelding

MedicCleanAir: wapen in de strijd tegen coronavirus

Het zijn drukke tijden voor wie bijdraagt aan de strijd tegen het coronavirus. Agoria-lid MedicCleanAir uit Antwerpen is gespecialiseerd in medische isolatiekamers en ziet zijn orderboek vollopen.

Lees meer

Afbeelding

Robotic Process Automation (RPA) in de strijd tegen COVID-19

Met RPA kunnen controles van de gezondheidstoestand van de werknemers die op afstand en volledig geautomatiseerd worden uitgevoerd. Dirk Alshuth, Marketing Lead Benelux bij UiPath, licht toe.

Lees meer

Afbeelding

Verplicht thuis en digitaal: niet zo vanzelfsprekend 

Philippe Kaivers, CEO van Image Plus, heeft een deel van het eerste ''blijf-in-uw-kot-weekend" opgegeven om een klant te helpen een videoconferentiesysteem op te zetten.

Lees meer

Afbeelding

Coronavirus: uw bedrijf kan levens redden!

De gezondheidscrisis is ernstig, maar kan worden ingeperkt als de juiste maatregelen op tijd worden genomen. Agoria lanceert een dringende oproep om materiaal te delen met ziekenhuizen. 

Lees meer
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's