Covid-19 in Brussel: laat uw bedrijf vaccineren! | Agoria

Covid-19 in Brussel: laat uw bedrijf vaccineren!

Afbeelding
Gepubliceerd op 23/08/21 door René Konings
Als Brussel een aanvaardbaar vaccinatiecijfer wil halen bij +18-jarigen moeten er nog meer dan 150.000 mensen extra worden gevaccineerd. Brusselse ondernemingen die willen helpen om de vaccinatiegraad naar een hoger niveau te tillen, kunnen vanaf nu een beroep doen op het Vaccinatieteam van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Zodra u als Brussels bedrijf 10 personen bijeenbrengt die zich melden om gevaccineerd te worden (het kan gaan om werknemers, maar ook hun niet-gevaccineerde familieleden zijn welkom), kunt u een afspraak maken voor een vaccinatiemoment in uw onderneming door het Vaccinatieteam van de GGC. De GGC is de gezondheidsadministratie die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verantwoordelijk is voor de vaccinatiestrategie.
 
Het Vaccinatieteam van de GGC zorgt vervolgens voor de levering van de vaccins en het medisch personeel. Een arts is aanwezig om antwoord te geven op vragen van mensen die nog twijfelen of ongerust zijn. Als werkgever hoeft u enkel te zorgen voor een geschikt lokaal, elektriciteit en internetverbinding. Indien gewenst kan ook afgestemd worden met de externe bedrijfsgeneeskundige dienst.
 
Het vaccin dat zal worden ingezet voor deze vaccinatie is het vaccin ‘Johnson & Johnson’ van Janssen Pharmaceutica. Dit vaccin bestaat uit een éénmalige dosis en mag zonder meer worden toegediend aan iedereen die ouder is dan 41 jaar. Mensen jonger dan 41 jaar dienen wel een toestemmingsdocument te ondertekenen.
 
Meer weten of klaar om een afspraak te maken? Neem snel contact op met Federico Ubaldi (fubaldi@ccc.brussels). Hierbij vindt u alvast een flyer over vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin.

Was dit artikel nuttig?