Antwerp Pride: Agoria en de vakbonden sensibiliseren rond taalgebruik | Agoria

Antwerp Pride: Agoria en de vakbonden sensibiliseren rond taalgebruik

Afbeelding
Gepubliceerd op 13/08/21 door Nele Laus
Antwerpen maakt zich op voor een feestelijk weekend rond de Antwerp Pride. Technologiefederatie en hoofdsponsor Agoria neemt voor de vijfde keer deel aan de Pride en slaat opnieuw de handen in mekaar met ABVV-Metaal, ACV-Metea en het ACLVB. Over de grenzen van werknemers en werkgevers heen willen we aantonen dat de technologiesector diversiteit omarmt, los van culturele, etnische, religieuze of seksuele geaardheid.

Onder de slogan #notjustwords focust deze editie op online discriminatie en pestgedrag. 

Met deze slogan willen Agoria en de vakbonden geen grote eisen stellen of oproepen lanceren, maar wel een bekommernis uitdrukken omtrent haat, bullying en discriminatie op sociale media als op de werkvloer. Met dit thema hoopt de technologiesector dat iedereen even stilstaat en nadenkt bij de woorden en het kwetsend taalgebruik dat ze - soms onbewust - hanteren. Hoe we met elkaar omgaan, begint bij onszelf.  

Daarom organiseert Agoria op vrijdag 13 augustus om 16 uur een ‘Inclusion Talk.’ Hoe gaan we om met de onwetendheid over LGBTQIA+ op de werkvloer? Wat is "Cancel Culture" en spring je als organisatie mee op die trein? Hoe zorg je voor een inclusieve communicatie? Hoe werk je aan een beleid rond diversiteit? Daarover buigen zich organisaties als BDO, Samsung Electronics,  Proximus, Flow Pilots, CoacHub Group, Agoria, BASF, Agfa en Pfizer. 

Zaterdag en zondag is de Pride Village op het Operaplein een ontmoetingsplaats voor gelijkgezinden van binnen en buiten de LGBTQIA+ gemeenschap.  De gemeenschappelijke stand van Agoria en de vakbonden bevindt zich schuin tegenover het podium. Toegang is gratis. 

Love has no gender, nor do our workplaces...  

Op de werkvloer moet elke vorm van discriminatie weggewerkt worden, en dus ook discriminatie van LGBTQIA+. Holebi’s en transgenders horen in alle organisaties welkom te zijn. Die openheid toont zich ook steeds meer op de bedrijfsvloer. Volgens een bevraging van Agoria bij de bedrijfsleiders en personeelsmanagers van technologiebedrijven zegt drie vierde (77%) van de werkgevers dat een 'outing' van een medewerker vandaag gebeurt zonder negatieve reacties van collega's. Dat is uitstekend nieuws, maar er is nog werk aan de winkel. We moeten ervoor zorgen dat de LGBTQIA+ gemeenschap ook in het overblijvende kwart van de bedrijven volkomen veilig uit de kast kan komen. 

Agoria is hoofdsponsor van de Antwerp Pride en verleende bovendien hulp bij de uitbouw van een praktische app voor alle bezoekers. 

Praktisch 

  • Vrijdag 13 augustus: Inclusion Talk - Radisson Blu Antwerpen - 16 u.  
  • Zaterdag en zondag 14 en 15 augustus: Pride Village – Operaplein Antwerpen – 12u-22u 

Bart Steukers (CEO Agoria), William Van Erdeghem (Voorzitter ACV-CSC Metea), Geert Dumortier (Nationaal Sectoraal Verantwoordelijke ACLVB Metaal) en Ortwin Magnus (Ondervoorzitter ABVV-Metaal) zijn zondag aanwezig vanaf 14 uur. 

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's