Agoria genomineerd voor X2 Award: stem mee en steun onze visie op een inclusieve technologiesector | Agoria

Agoria genomineerd voor X2 Award: stem mee en steun onze visie op een inclusieve technologiesector

Afbeelding
Laurence Jacobs
Gepubliceerd op 23/09/21 door Laurence Jacobs
Op maandag 11 oktober wordt in BluePoint Antwerpen de X2 Award uitgereikt, een onderscheiding voor het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen, work-life balance, gelijke kansen en diversiteit in al haar aspecten. En goed nieuws: Agoria is een van de kanshebbers! Een stem voor ons betekent een (reuzen)stap richting meer diversiteit en inclusie in de technologische industrie. Vandaar onze oproep: stem voor Agoria!

De X2 Award is een initiatief van X Kwadraat, een community die ijvert voor het in kaart brengen en doorprikken van onbewuste vooroordelen, vanuit de visie dat ondernemen zijn maximale kracht vindt wanneer alle genders samenwerken.

De award wil vooral een sterk bewustzijn creëren rond thema’s zoals gendergelijkwaardig ondernemen, work-life balance en andere sleutelpunten, door bedrijven en organisaties die zich voor die thema’s inzetten in de spotlight te plaatsen. 

De kandidaten worden getoetst aan een breed spectrum van strenge voorwaarden en indicaties die aantonen hoe gendervriendelijk het bedrijf is op de werkvloer. Agoria is dit jaar een van de drie finalisten.

 

Waarom heeft Agoria zich kandidaat gesteld en waarom zijn we als een van de finalisten goed geplaatst om de prijs te winnen? 

  • Omdat we de aanjager en vaandeldrager willen zijn van de technologiesector, zodat die haar evolutie richting meer diversiteit en inclusie nog kan versnellen. Dat is nodig, want laten we eerlijk zijn: het kan op dit vlak nog veel beter!
  • Omdat een technologiesector die diversiteit en inclusie hoog in het vaandel voert, aantrekkelijk is. En die aantrekkelijkheid is belangrijk, want ze helpt onze bedrijven om de talentschaarste in te vullen en zo de welvaart in ons land in stand te houden.
  • Omdat inclusie ook ieders welzijn verhoogt. Agoria wil ertoe bijdragen dat iedereen zich goed voelt op de werkplek, en de juiste skills en competenties kan verwerven om een duurzame en boeiende toekomst tegemoet te gaan.
  • Omdat diversiteit op de werkvloer, als afspiegeling van de maatschappij, er ook voor zorgt dat de diensten en producten die onze bedrijven ontwikkelen beter afgestemd zijn op hun doelgroepen.
  • Omdat we bij Agoria ook binnen onze eigen organisatie veel belang hechten aan gelijkwaardigheid onder onze medewerkers. Agoria zorgt er bijvoorbeeld voor dat elke medewerker  aan zijn/haar competenties werkt. Een flexibele telewerk policy draagt ertoe bij dat de life-work balance goed zit. Maar ook de vele voorzieningen rond mentaal welzijn en zich goed voelen op het werk zorgen voor een safe space op het werk.

Stem voor Agoria!

Herkent u zich in de bovenstaande argumenten en wilt u ons pleidooi voor een technologiesector waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend zijn ondersteunen? Stem dan voor Agoria, zodat we onze sector vanuit een belangrijke en positieve invalshoek in de schijnwerpers kunnen brengen. 

Stemmen: breng hier uw stem voor Agoria uit
Prijsuitreiking: schrijf u hier in voor de uitreiking van de X2 Award op 11 oktober.
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's