Ben jij of ken jij Inspiring Fifty Deep Tech Ladies? | Agoria

Ben jij of ken jij Inspiring Fifty Deep Tech Ladies?

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/10/21 door Laurence Jacobs
InspiringFifty is een initiatief van accelerateHER dat als doel heeft de diversiteit in de technologische sector te vergroten door vrouwelijke rolmodellen meer zichtbaar te maken.

Het programma is opgezet om de fantastische vrouwen die in hun vakgebied uitblinken in de spotlight te zetten als rolmodel, om meisjes te laten zien dat STEM ook voor hen een valabele carrièreoptie is. Door een diverse lijst van vrouwelijke rolmodellen te creëren, wil de organisatie de media het signaal geven dat er vrouwelijke technologie-experts beschikbaar zijn om (ook) hun stem te laten horen.

De eerste InspiringFifty-vrouwen in België werden verkozen in 2020. Maar liefst 19 van die 50 vrouwen werden voorgedragen door en komen uit het uitgebreide Agoria-netwerk! 

Momenteel is de nieuwe oproep Inspiring Fifty Deep Tech Benelux gelanceerd. Dit keer willen we de schijnwerpers richten op inspirerende vrouwen die een sleutelrol spelen in deep-tech organisaties in de ruimste zin van het woord, zoals bij bedrijven, overheid, kennis- en onderzoeksinstellingen en universiteiten. 

'Deep Tech’, ‘Deep Technology’ of ‘Hard Tech’ is geavanceerde innovatieve technologie met lange onderzoek en ontwikkeling cycli, hoge infrastructuurvereisten en gebaseerd op een wetenschappelijke of engineering doorbraak. De tegenhanger is ‘Shallow Tech’: laagdrempelige technologie zoals mobile apps, cloudapplicaties en eCommerce.

 
Ben jij actief in Deep Tech en klaar om de rest van de wereld te inspireren (of ken jij iemand die daar de geknipte persoon voor is)? Laat het ons tegen uiterlijk 15 oktober weten via laurence.jacobs@agoria.be! Wij helpen je graag met de nominatie en motivatie van je kandidatuur.

Nominaties moeten worden ingediend vóór 1 november, en de prijsuitreiking zal plaatsvinden op High Tech Campus Eindhoven in Nederland op 1 december.

Ook niet te missen...

Verschillende initiatieven deze week richten de schijnwerpers op het belang van diversiteit op de arbeidsmarkt, en als onderdeel daarvan o.a. op de nood aan meer vrouwelijk talent in de technologiesector. Enkele highlights:

In de Brusselse digitale campus BeCentral wordt van 11 tot 16 oktober de themaweek ‘The Future of Tech is Female’ georganiseerd, met op het programma een hele reeks gratis talks en workshops, waaronder op maandag 11 oktober het panelgesprek ‘Gender bias and the Future of Work’ met Louis Dhanis (Fresheo), Laurence Jacobs (Agoria), Anne Selis (Accenture) en Caroline Coesemans (Google). Zij buigen zich o.a. over de vraag welke ‘best practices’ kunnen helpen om meer vrouwelijk talent aan te trekken naar de ICT-sector of voor ICT-functies in het algemeen, en in welke mate positieve discriminatie een deel van de oplossing kan zijn.

Nog op maandag 11 oktober vindt in BluePoint Antwerpen het X Kwadraat Congres & Award over gendergelijkwaardig ondernemen plaats. Voorafgaand aan de uitreiking van de X2 Award (een prijs voor de meest vooruitstrevende organisatie op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen) staat om 18.45 uur het debat ‘Talent is ook een kwestie van diversiteit’ op het programma. Deelnemers zijn Bart Steukers (Agoria), Melissa Delissen (Devoteam), Caroline Meyers (Ministerie Vlaamse Gemeenschap – Europees Sociaal Fonds) en Eriv van den Broele (Graydon).

Op dinsdag 12 oktober is Carine Lucas, Senior Expert Digital bij Agoria en één van de vrouwen op de prestigieuze Inspiring Fifty Belgium 2020-lijst, als keynotespreker te gast op het event ‘More female skills in Tech’ dat plaatsvindt in The Shed in Kontich. Zij zal toelichten waarom de digitale industrie dringend nood heeft aan meer vrouwelijk talent, al dan niet met een STEM-opleiding als achtergrond, en wat we kunnen doen om die behoefte zo snel en zo volledig mogelijk in te vullen. Als u nog geen plannen had, zeker uw aandacht waard!
Was dit artikel nuttig?