Sector bedrijfsvoertuigen in de kijker | Agoria

Sector bedrijfsvoertuigen in de kijker

Gepubliceerd op 13/03/13
Afbeelding
De sector van aanhangwagens, opleggers en koetswerken is weinig bekend bij het grote publiek. Ten onrechte: met 300 bedrijven, 4000 werknemers en voortdurend nieuwe innovaties is dit een van de vlaggenschepen van onze voertuigenindustrie. Ontdek er alles over in ons Agoria-dossier dat zopas ook in de maarteditie van Industrie Technisch & Management is verschenen.

Een overzicht van de inhoudstafel:

  • De evolutie van de sector, de uitdagingen, de kansen,… een interview met Bert Mons, directeur Transport Systems & Solutions bij Agoria, en Annie Luchie, Senior Technical Expert Vehicles and Bodies en voor Agoria actief in CLCCR (International Association of the Body and Trailer building industry).
  • Atcomex mikt op India om nog hoger te klimmen in de wereldranking van zijn specialisatie. En om zijn omzetcijfer in vijf jaar tijd ruim te verdrievoudigen. Faymonville van zijn kant heeft vooral Brazilië en Rusland in het vizier.
  • Continu innoveren en tot het uiterste automatiseren zijn de belangrijkste concurrentiewapens van de divisie Industriële Voertuigen van Van Hool. Maar daarvoor moet je ook over de juiste medewerkers beschikken.
  • Pas als een voertuig gebruiksklaar is, kan de homologatieprocedure starten. Voor voertuigen met opbouw op chassis kan die wel heel lang aanslepen… Het verhaal van Stokota.
  • Carrosseriebouwer Moeyersons legt zich toe op een beperkt aantal standaardproducten en niches waarin het een grote toegevoegde waarde kan bieden.
  • Vakkennis en constante inspanningen op het gebied van productinnovatie maken van Stas en Carrosserie Lemeire topspelers in specifieke nichemarkten.

Lees het Agoria-dossier over de sector bedrijfsvoertuigen 
Afbeelding
.

De rest is gereserveerd voor Agoria leden

Gerelateerde thema's