Japan Railway East informeert over aankoopbeleid | Agoria

Japan Railway East informeert over aankoopbeleid

Afbeelding
Gepubliceerd op 01/05/15 door Jean-Marc Timmermans

De Japanse markt voor spoorwegmaterieel staat bekend als zeer ontoegankelijk voor niet-Japanse bedrijven. De Europese Unie en Japan onderhandelen trouwens al twee jaar over een handelsverdrag om daar verandering in te brengen.

De private Japanse spoorwegoperator East Japan Railway Company, of JR East verkort (reizigersvervoer) treedt alvast wat meer naar buiten en informeerde op vrijdag 25 april jl. via zijn 'Brussels branch' een 25-tal industriëlen over zijn aankoopstrategie, -procedures en -behoeften. Ze verkozen hiervoor samen te werken met Agoria en kwamen met een vijfkoppige delegatie naar de Diamant Building. Hopelijk is dit een eerste stap naar meer openheid.

Een aantal van de deelnemende bedrijven is overigens al aanwezig op die moeilijke Japanse markt, een gegeven dat de nodige indruk maakte op de vertegenwoordigers van JR East. Anderzijds tekent een bedrijf als Hitachi met zijn fabriek in de UK en de recente overname van Ansaldo Breda trouwens zelf zeer present in Europa, wat wellicht ook voor meer kruisbestuiving zal zorgen tussen Oost en West.

Raadpleeg onderstaande presentaties voor meer informatie over het aankoopbeleid van JR East :

Raadpleeg voor meer informatie de rubriek 'Material Procurement Information' op de website van JR East.
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's