Tiende Science & Technology Office van FIT ingehuldigd | Agoria

Tiende Science & Technology Office van FIT ingehuldigd

Afbeelding
Gepubliceerd op 14/10/21 door Jolyce Demely
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft woensdag 13 oktober in het Duitse München het nieuwe Science & Technology Office van Flanders Investment & Trade (FIT) geopend. Het gaat om het tiende kantoor dat Vlaanderen opent, met als doel meer Vlaamse technologiebedrijven te doen exporteren en technologiegedreven investeringen vanuit het buitenland naar Vlaanderen te halen.

"Om door te stoten tot de top vijf van Europese innovatieve regio's is vermarkting van technologie een cruciale schakel", benadrukt Jambon. "Logisch dus dat we ook in Duitsland - de eerste exportmarkt voor Vlaanderen en het vierde oorsprongsland van investeringen - een Science & Technology Office openen, naast de kantoren met economische vertegenwoordiging in Berlijn, Keulen en Stuttgart."

De opening vond plaats in het bijzijn van Ulrike Wolf, Kabinetschef van het Beiers Staatsministerie voor Wetenschap, Media, Energie en Technologie en van Claire Tillekaerts, CEO van FIT.

De locatie is niet toevallig gekozen. "Het ecosysteem rond München is een groeiende hotspot voor Digital Tech, met een sterke start-upcommunity", zegt Pieter De Maeght, de nieuwe technologieattaché. "München is dé locatie om een netwerk op te bouwen, zowel bij starters als mature bedrijven en topresearchinstellingen. Dit industriële hart van Duitsland ademt Industrie 5.0, dus er liggen veel opportuniteiten voor economische en technologische partnerships met Vlaamse spelers."

Naast de opportuniteiten rond digitalisering biedt München ook tal van samenwerkings-, export- en investeringmogelijkheden rond technologie binnen de gezondheidszorg voor Vlaanderen. "Vlaanderen is wereldvermaard om zijn ecosysteem voor lifesciences en biotech. Dankzij het Science & Technology Office kunnen we nog efficiënter connecteren met de belangrijkste spelers en innovatiecentra ter plaatse."

Het nieuwe kantoor in München covert ook commerciële contacten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH-regio). 

FIT telt nu tien Science & Technology Offices, naast München in New York, Palo Alto, Parijs, Londen, Kopenhagen, Mumbai, Singapore, Guangzhou en Tokio. Naast digitalisering en gezondheid, focussen de technologieattachés ook op klimaat.

Bron: persbericht Belga

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's