Strenger corruptiebeleid: laat u niet vangen | Agoria

Strenger corruptiebeleid: laat u niet vangen

Afbeelding
Gepubliceerd op 08/11/19 door Kevin Verbelen
Internationaal ondernemen wordt steeds moeilijker. Tarieven stijgen en er worden steeds meer niet-tarifaire barrières opgeworpen. In een complexe toeleveringsketen kan er dan al eens iets mis gaan. Het risico neemt in ieder geval toe. Is uw onderneming er klaar voor?

Strenger en harder, ook voor KMO’s

De regels rond anti-corruptie worden steeds strenger en de sancties worden ook continu aangescherpt. Daarbij wordt ook steeds minder rekening gehouden met de grootte van een bedrijf. Men kijkt nu eerder naar het beleid dat een bedrijf voert rond corruptie en of het had kunnen voorzien dat er iets zou kunnen fout gaan. Laat u daarom niet vangen en ga aan de slag met een beleid rond anti-corruptie. Waarom?

1. Uw imago primeert

In een roep naar duurzaamheid wordt niet enkel naar klimaat- en arbeidsnormen gekeken. Men kijkt ook naar het deugdelijk handelen van een bedrijf. Wenst u zichzelf duurzaam te profileren? Wilt u niet, per ongeluk, op een zwarte lijst terechtkomen? Neem dan een aantal stappen als bedrijfsleider of werknemer en zet uw bedrijf in de markt als een ethisch verantwoordelijke onderneming.

2. Uw budgetten beheren

Corruptie leidt tot gelden die niet in de boeken van uw bedrijf worden opgenomen. Indien u als management een goed overzicht wilt behouden over uw financiële stromen, is het nuttig ook rond anti-corruptie een beleid te voeren.

3. Het hoeft niet duur te zijn

Een beleid rond anti-corruptie opzetten hoeft niet echt veel te kosten. Meer nog, het kan zelfs kostenbesparend zijn, want U vermijdt mogelijke sancties, boetes en imagoschade. Bovendien helpt het u om in geval van controles meteen voorbereid te zijn. Een goed beleid start vaak bij common sense en die moet er bij alle werknemers inzitten.  


Agoria Academy-opleiding over anti-corruptie / due diligence 

Tijdens deze opleiding, in samenwerking met vooraanstaande partners, krijgt u een volledig uitgewerkt programma rond anti-corruptie aangereikt. Zowel bedrijven die al een anti-corruptiebeleid hebben opgezet als ondernemingen waar een dergelijk beleid nog in de kinderschoenen staat, komen aan hun trekken.

Bekijk hier het programma en schrijf u vandaag nog in.

Afbeelding
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's