Whitepaper: 'E-Sports Market Research' | Agoria

Whitepaper: 'E-Sports Market Research'

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/06/21
E-sport, waarin het oorspronkelijk ging om videogames promoten, staat voor alle activiteiten i.v.m. onlinecompetities en heeft zich snel ontwikkeld tot een markt die vandaag meer dan 1 miljard euro per jaar vertegenwoordigt. De e-sportmarkt ontwikkelde zich eerst in enkele landen van Azië, Noord-Amerika en Oost-Europa maar verovert nu alle continenten, en ook ons land.

Sinds eind 2019 zijn in België nationale en gewestelijke federaties ontstaan (BESF, VESF en WalBru Esport). Intussen telt het ecosysteem een aanzienlijk aantal spelers met niet minder dan zevenendertig spelontwikkelaars in België, elf officiële jaarlijkse competities en acht teams met spelers die internationaal actief zijn. E-sport trekt ook de grote Belgische voetbalclubs aan (maar liefst dertien clubs) die hun eigen e-sportteams hebben opgericht, net zoals de traditionele media, die er een eigen kanaal aan wijden, zoals Esports Prime ...

Bovendien hebben een groot aantal Belgische bedrijven de afgelopen jaren op deze groeiende sector ingezet en hebben ze een stevige reputatie opgebouwd op uiteenlopende domeinen zoals reclame (Adshot, Influo), bookmaking (Betcenter, Golden Palace), data-analyse (Statrics), live-videoproductie (EVS) en merchandising.

De Agoria Sports & Entertainment Technology Club heeft dit jaar een nieuwe cluster opgericht die zich op de e-sportsector richt en publiceert een gedetailleerd rapport over de activiteiten op het vlak van technologie en innovatie op deze markt.

Ja, ik wil de whitepaper "E-Sports Market Research" van Agoria downloaden:

Ik geef Agoria vzw toestemming om mijn persoonsgegevens (naam, e-mailadres, firma, functie) op te slaan zodat Agoria mij kan informeren over zijn producten, diensten en events. Agoria zal mijn persoonsgegevens niet delen met derden voor direct marketing doeleinden. Ik kan mij steeds uitschrijven via de communicatie die Agoria verstuurt. Voor meer informatie over de verwerking van mijn persoonsgegevens, kan ik terecht op de Agoria privacy policy. Indien ik alsnog vragen zou hebben over de verwerking van mijn persoonsgegevens of mijn rechten wens uit te oefenen, kan ik terecht op dataprotection@agoria.be .
Was dit artikel nuttig?