Ontdek tijdens Acumen internationale opportuniteiten voor uw business | Agoria

Ontdek tijdens Acumen internationale opportuniteiten voor uw business

Afbeelding
Gepubliceerd op 06/10/20
Acumen, ons jaarlijks event rond Agoria's belangrijkste expertisediensten, verbreedt dit jaar de blik naar business development. De geopolitieke verhoudingen tussen grote naties worden onder de loep gelegd, en daarbij ligt de focus op de kansen voor Belgische bedrijven. Pieter-Jan Provoost, domeinexpert Business Development bij Agoria, blikt vooruit naar welke inzichten u tijdens het event zult verwerven.

“Dit jaar verkennen we tijdens Acumen de internationale opportuniteiten voor onze leden”, vertelt Pieter-Jan. “We vestigen onze aandacht op de evolutie van de globale economie: de spanningen tussen de VS en China, COVID-19,... en de impact van dat alles op de veranderingen in de bevoorradingsketen.”

Van de VS tot China

Hoe presenteren jullie dat concreet?

“We gaan twee windrichtingen uit met Go East en Go West. Tijdens de eerste sessie bekijken we de economische mogelijkheden in China. Onder meer externe China-expert Sven Agten neemt het woord over de situatie sinds COVID-19, de politieke spanningen tussen de VS en China, en welke kansen er liggen voor Belgische bedrijven.”

“Met Go West zetten we dan weer in op de nog steeds belangrijke Amerikaanse markt. Loont het om daar te produceren of exporteren? Is die markt toegankelijk voor onze bedrijven? Een Belgische ondernemer die zijn productie zal opzetten in de VS – wie dat is blijft geheim tot op het event – komt zijn ervaringen en inzichten toelichten.” 

“We gaan twee windrichtingen uit: naar China met Go East en naar de VS met Go West. Loont het om als Belgisch bedrijf in die markten te produceren of exporteren?” – Pieter-Jan Provoost

Big Science: toeleveranciers gezocht

Zijn deze sessies voor alle leden interessant?

Go East en Go West zijn gericht op de globale bevoorradingsketen, vooral van toepassing voor maakbedrijven en andere industriële spelers. Maar er staat een derde sessie gepland die voor elke organisatie interessant is: Big Science.”

Big Science omvat grootschalige onderzoeksprojecten, denk bijvoorbeeld aan de deeltjesversneller van CERN of hoogtechnologische telescopen. Voor deze miljardenprojecten zijn toeleveranciers nodig uit tal van sectoren. Veel ondernemers denken dat dat geen spek voor hun bek is, maar eigenlijk zoekt Big Science net kleinere nichebedrijven. Voor onze innovatieve kmo’s liggen daar veel opportuniteiten.”

Afbeelding

“Big Science zoekt vooral kleine nichebedrijven. Voor onze innovatieve kmo’s liggen daar veel opportuniteiten.” – Pieter-Jan Provoost

Inspirerende sessies met hapklare inzichten

Waar kijkt u persoonlijk het meest naar uit?

“Ik ben heel benieuwd naar de synthese tussen Go East en Go West”, verklaart Pieter-Jan. “De sessies staan los van elkaar, maar handelen allebei over geopolitieke evoluties op langere termijn. Donderdag organiseren we een afsluitende sessie waar we de conclusies naast elkaar leggen. Het wordt fascinerend om te zien of dat overkoepelende tendensen of net tegenstellingen blootlegt.”

Waarom moeten Agoria-leden Acumen zeker bijwonen?

Big Science geeft in één uur duidelijke inzichten in een nichemarkt waar heel tastbare en concrete mogelijkheden liggen voor al onze lidbedrijven. Go East en Go West zijn dan weer strategisch gericht, ideaal om je langetermijnstrategie te oriënteren”, besluit Pieter-Jan.

 

Nieuwe opportuniteiten spotten en deuren naar grote markten openen?

Schrijf u nu in voor Acumen en stuur uw business development in de juiste richting.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde thema's