Minister De Clerck bezoekt Agoria-leden op textielmachinebeurs ITMA | Agoria

Minister De Clerck bezoekt Agoria-leden op textielmachinebeurs ITMA

Gepubliceerd op 01/10/11 door Stijn Pauwels
Van 22 tot 29 september werd in Barcelona de internationale ITMA-textielmachinebeurs gehouden. Aan deze editie namen 29 Belgische bedrijven deel. Minister Stefaan De Clerck bezocht ze op 24 september in hun stands. Hij sprak er met de CEO’s van de verschillende bedrijven die vol passie hun nieuwe technologie toonden. De minister was aangenaam verrast door de technologische innovatie en de aandacht voor design bij de textielmachinefabrikanten.

Afbeelding
 
Afbeelding
 
Afbeelding

Tijdens een gesprek over het 'Factories of the Future'-project van Agoria Mechatronica onderkende hij het belang van volledige ketens in het Belgische industriële weefsel om producten van wereldklasse te ontwikkelen, te produceren en te exporteren. Met een aangepast flankerend beleid moet het volgens hem mogelijk zijn de Belgische maakindustrie te transformeren tot een producent van technologisch geavanceerde producten die wereldwijd aan de top staan. Hij heeft er vertrouwen in dat die transformatie met het 'Factories of the Future'-project kan worden gerealiseerd.

De ITMA-beurs vierde dit jaar haar 60e verjaardag. Ze werd voor het eerst in 1951 georganiseerd en wordt sindsdien om de 4 jaar gehouden. Ze groeide in de loop van de jaren uit tot een beurs met bijna 100 000 m2 netto tentoonstellingsruimte en meer dan 1350 exposanten van over de hele wereld. Opvallende trends in Barcelona waren de aandacht voor energie-efficiëntie en productieflexibiliteit en de inspanningen van textielmachinefabrikanten om de milieu-impact en het geluidsniveau van hun materieel te verminderen.

De rest is gereserveerd voor Agoria leden

Gerelateerde thema's