Vinçotte mag Chevrons Wheatstone LNG-installatie gaan inspecteren | Agoria

Vinçotte mag Chevrons Wheatstone LNG-installatie gaan inspecteren

Gepubliceerd op 27/08/14 door Christian Dierick
Vinçotte in Vilvoorde is erin geslaagd een referentieproject om u tegen te zeggen te verwerven, deze keer in West-Australië en voor een wereldspeler: Chevron.

In concurrentie met een reeks internationale bedrijven - die allen reeds over een Australische vestiging beschikken - wist het Belgische bedrijf de technische opdracht in de wacht te slepen om alle lasverbindingen en staalconstructies van Chevrons Wheatstone LNG-installatie (Liquefied Natural Gas) in situ te gaan controleren.

Vinçotte werkt in opdracht van de joint-venture EVT (Entrepose - Vinci- Thiess), die op haar beurt weer ingehuurd werd door hoofdcontractor Bechtel.

De internationale Business Developer van Vinçotte, Ben Verhagen, is met recht en rede trots: “Het controleren van de uiterst kritische bimetallische lasverbindingen in het 9% nikkelstaal bij de constructies van LNG-installaties is een complexe taak. Door de vele jaren wereldwijde ervaring in non-destructive testing kan ons team dit perfect aan”.

"Met deze belangrijke opdracht hebben we bewezen dat we internationaal de meest prestigieuze projecten met succes kunnen uitvoeren en een wereldspeler zijn geworden. Dat geeft ons weer de mogelijkheid om wereldwijd uit te breiden”.

De werkzaamheden zullen nog in de loop van augustus (2014) starten, met een projectorganisatie van zo’n 25 mensen ter plaatse, waaronder een tiental Belgen. Zij zullen daar het komende anderhalf jaar aan het werk zijn.

Business Unit manager Kamiel Vanderlinden: “Dit toont aan dat wij de nodige kennis, kunde en kwaliteit in huis hebben. Dat heeft onze contractpartner ook zo naar ons uitgesproken en daar mogen we fier op zijn."

Vinçotte kan al bogen op internationale ervaring, met de inspectie van vergelijkbare LNG-installaties in onder meer Canada, Algerije, Polen, Nederland en Noorwegen.

"Maar het Australische project is wel een van de grootste die we ooit onder handen hebben gekregen”, aldus Verhagen.

De financiële waarde van het contract werd niet meegedeeld.

Vinçotte is een onafhankelijke dienstverlener die inspecties, testing, certificatie en opleidingen aanbiedt. Zijn expertise omvat meer dan 130 diensten, waaronder elektriciteit, hefwerktuigen, drukapparatuur, burgerlijke bouwkunde, arbeidsveiligheid, milieuzorg en stralingsbescherming. Drie maanden geleden lijfde het bedrijf nog het Nederlandse ISACert B.V. in en nam het een meerderheidsbelang in Ordeon B.V.

Bron:

 

Persbericht Vinçotte

 

 

Was dit artikel nuttig?