Work hard, play hard @VCST | Agoria

Work hard, play hard @VCST

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/10/21 door Nele Laus
30 september was een mooie dag voor de VCST-vestiging in Sint-Truiden. Bij VCST ligt de focus op de toekomst van de automobielindustrie en de elektrificatie in het bijzonder en het was dan ook geweldig om getuige te kunnen zijn van de introductie van de eerste nieuwe volelektrische auto van een van zijn Amerikaanse OEM-klanten.

Een uitdagend project

VCST is betrokken bij de productie van tandwielen voor het planetaire system van de Power Drive Unit. Elektrische wagens moeten zo licht mogelijk zijn om met een batterijlading een behoorlijk aantal kilometers te kunnen afleggen. De onderdelen van de wagen moeten daarom ook zo compact mogelijk zijn. En dat bleek een hele uitdaging te zijn, omdat het productieproces voor de tandwielen van deze elektrische auto anders is dan voor tandwielen in traditionele auto’s met verbrandingsmotor. "We zijn dan ook heel trots te hebben bijgedragen aan een succesvol product na de realisatie van de nodige investeringen om de productie van deze specifieke tandwielen te optimaliseren", aldus het bedrijf.

De technieken gebruikt voor de fabricage van deze tandwielen worden ‘skiving’ en ‘honing’ genoemd. VCST heeft deze technieken in zijn maakproces opgenomen om de uitdagingen aan te kunnen die door voertuigen met elektrische batterijen en hybride elektrische wagens worden gesteld.

Teamwerk op zijn best

De zoektocht naar een oplossing in dit project vergde veel teamwork in de BMT Group onder uitdagende omstandigheden. Het hoe en wat van de oplossing voor dit project werden in het hoofdkwartier in Sint-Truiden (België) bedacht, maar de serieproductie werd volledig in Mexico uitgevoerd. Voeg daar nog Covid-19 aan toe en je hebt een recept voor een stressvol project. "We zijn opgetogen over de samenwerking tussen Mexico en België, want het heen en weer sturen van de productie in tijden van shutdowns was alles behalve gemakkelijk. We denken dat we kunnen zeggen dat de slagzin van de BMT Group ‘Stronger together’ werkelijk zijn volle betekenis heeft gekregen."

De lancering van een succesvol product moet altijd gevierd worden. En dat is precies wat de vestiging in Sint-Truiden heeft gedaan. Om te vieren werd een hele dag met allerlei interessante onderwerpen op het programma gepland. De introductie van de wagen en de lopende projecten werden besproken, maar het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de mogelijkheid voor de aanwezigen om zelf het stuur van de auto te nemen voor een ritje. Zo konden ze zelf ervaren hoe elektrisch rijden voelt.

We mogen gerust stellen dat het event een succes was en een kijk bood op de elektrische toekomst van de automobielindustrie. We kijken uit naar toekomstige projecten met uiteraard ook nieuwe vieringen!
 

Meer info hier
Was dit artikel nuttig?