#ManuMatters: What is your super power? | Agoria

#ManuMatters: What is your super power?

Afbeelding
Gepubliceerd op 02/06/21 door Sibylle Dechamps
Als bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke van een maakbedrijf weet u het als geen ander: meer jongeren warm maken voor beroepen in de industrie is en blijft een uitdaging. Dat komt o.a. door een gebrek aan visibiliteit, onbekendheid met de sector en het feit dat STEM-richtingen het moeilijk hebben om studenten aan te trekken. Met zijn #ManuMatters-campagne wil Agoria de Belgische maakindustrie in de schijnwerpers zetten. Op sociale media loopt sinds kort een video met de boodschap aan jongeren dat ook wie in de maakindustrie werkt, een echte held is!

Sommige beroepen hebben al een beter imago dan andere. We moeten toegeven dat het grote publiek soms een verkeerd beeld heeft van industriële beroepen, die zwaar zouden zijn en weinig voldoening zouden bieden. En dan is er nog de vraag die veel mensen zich stellen, nl.: "Wordt er eigenlijk nog wel iets geproduceerd in België?" We lanceren deze campagne om komaf te maken met clichés en vooroordelen.

Omdat het belangrijk is dat meer jongeren beseffen wat er allemaal bij ons in België wordt geproduceerd, dat steeds meer fabrieken CO2-neutraal zijn, dat die bedrijven een moderne werkomgeving aanreiken én boeiende carrièremogelijkheden bieden waar je wel degelijk voldoening uit haalt.

Hieronder een video die op sociale media zal worden verspreid (Facebook, Snapchat, Instagram ...) maar die u waarschijnlijk niet in uw nieuwsfeed zult zien voorbijkomen omdat hij niet voor u is bestemd. De video is gericht op jongeren (17–25 jaar) en in het bijzonder op wie een job zoekt of een beroepskeuze wil maken:

https://youtu.be/Wzlb2Pm12VU 

Jongeren die door de boodschap worden aangesproken, kunnen klikken op een link naar een pagina waar ze meer over de maakindustrie te weten komen. Ze vinden er ook namen van instanties, scholen, centra voor beroepskeuze en opleidingscentra die hen op weg kunnen helpen.

#ManuMatters

Of het nu gaat om toegevoegde waarde, werkgelegenheid, export of innovatie, de maakindustrie is een hoeksteen van onze economie.  Ontdek de verschillende acties van Agoria om deze boeiende sector te promoten en iedereen die er werkt te steunen.

Was dit artikel nuttig?