Machineering 2021 verplaatst naar 8-10 september 2021 | Agoria

Machineering 2021 verplaatst naar 8-10 september 2021

Afbeelding
Gepubliceerd op 15/01/21
De tweede editie van Machineering, de vakbeurs voor de Belgische maakindustrie en machinebouw, zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 september 2021 en niet zoals eerder aangekondigd in maart 2021. De organisatoren hopen tegen dan te kunnen rekenen op betere marktomstandigheden, na de aanhoudende periode van verstrengde coronamaatregelen.

 

Afbeelding

Machineering is gericht naar bedrijven actief in het bewerken, transformeren, assembleren en afwerken van goederen en componenten uit metaal, kunststoffen en composiet, machine- en apparatenbouw, elektronica en industriële toelevering.

Op de beurs komt de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken aan bod. Bezoekers kunnen er dus machinedemo’s bijwonen, alsook informatie inwinnen over de nieuwste productie- en assemblagetechnologie, nieuwe materialen en oplossingen voor ontwerp, engineering, productie, transformatie, machinemaintenance, supply chain management, kwaliteitscontrole, logistiek en opslag. 

Op editie 2021 van de beurs zullen 140 leveranciers van machines, automatisering, software, materialen en componenten in 10 technologieroutes worden ingedeeld. De beurs krijgt naast een 'on-site' event ook een digitaal verlengstuk via de Industrialfairs-app. 

Afbeelding

Sfeerbeeld van Machineering 2019.

De beslissing om de beurs te verplaatsen naar 8, 9 en 10 september (de locatie blijft onveranderd Paleis 8 in Brussels Expo) werd volgens organisator IndustrialFairs genomen in overleg met de stakeholders en met de tijdslijn van de belangrijkste West-Europese industriële technologiebeurzen in het achterhoofd.

De nieuwe data in september houden bovendien vooral ook rekening met een realistisch perspectief m.b.t COVID-19 en de eerste tekenen van een economische relance:

  • Nieuw te plannen budgetten van investeerders en aankopers voor maaktechnologie, engineering, automatisering, industriële componenten, machinebouw en high-tech sytemen worden in september terug een realistisch scenario.
  • COVID-19 zal met rimpeleffect verder uitdeinen naar de markten. De mindset en de economie worden steeds meer aangepast aan het nieuwe normaal.
  • Van 8 tot 10 september 2021 wordt Machineering de eerste totaalaanbieder van technologie voor het slim ontwikkelen en maken: een langverwachte samenkomst voor Belgische én Nederlandse bezoekers en exposanten.

Paleis 8 in Brussels Expo werd inmiddels overigens uitgerust met een UV-C desinfectiesysteem. Deze technologie met UV-C straling maakt het mogelijk om ziekteverwekkende elementen, virussen en bacteriën in de lucht en op oppervlakken te doden wanneer beurzen plaatsvinden.

Meer weten? Surf naar www.machineering.eu !

Was dit artikel nuttig?