'Sustainable AI in Business': gratis online cursus over maatschappelijke impact van artificiële intelligentie | Agoria

'Sustainable AI in Business': gratis online cursus over maatschappelijke impact van artificiële intelligentie

Afbeelding
Gepubliceerd op 04/03/21
Agoria lanceert een gratis online cursus over de maatschappelijke impact van artificiële intelligentie. In de cursus krijgt men een algemeen inzicht in de verschillende organisatorische, menselijke, juridische en ethische aspecten waarmee men rekening moet houden bij de implementatie van artificiële intelligentie (AI) in een bedrijf.

Deze aspecten zijn erg belangrijk voor wie streeft naar AI-toepassingen die duurzaam zijn en in lijn met de Sustainable Development Goals van de VN. De cursus moet daarom helpen om de positieve maatschappelijke impact van een bedrijf te vergroten.

Julie de Bergeyck, projectleider artificiële intelligentie bij Agoria: “De opmars van artificiële intelligentie in het bedrijfsleven maakt velen nieuwsgierig en enthousiast, maar tegelijk ook een beetje onzeker. Want wat betekent artificiële intelligentie (AI) voor de jobinhoud en werkorganisatie van mensen? Hoe zit het met de ethische aspecten? En wat zegt de wet? De cursus ‘Sustainable AI in Business’ is er voor iedereen die met deze vragen kampt en zit boordevol adviezen van experts en getuigenissen van ondernemers.

Sustainable AI in Business’ is een initiatief van Agoria, voor en door bedrijven ontwikkeld met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Economie en Innovatie, verzorgde vandaag het welkomstwoord bij de voorstelling.

Klik hier voor meer informatie en om te starten met de cursus! 

Afbeelding

Was dit artikel nuttig?